Fost consilier prezidential, despre plecarea lui Rares Bogdan de la Realitatea TV: „Campania se muta in online! Nu va fi suficient sa iesim la vot”

201

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, scoate in evidenta modul in care arata acum peisajul mediatic, dupa ce ultima voce critica la adresa PSD din prime-time, Rares Bogdan, a plecat din presa.

„De azi si pana la europarlamentare vom avea trei tipuri de discurs pe posturile de stiri. Unul favorabil PSD, unul relativ neutru si al treilea ‘toti sunt la fel’. Toate trei favorabile PSD, ultimele doua pentru ca sunt menite sa scada participarea. Ca sa intelegeti jocul mediatic.

Oricum, nu trebuie supraestimata partea televizuala. Odata cu plecarea lui Rares Bogdan de la Realitatea, campania se muta in online. Realitatea va practica de acum al treilea discurs – ‘securisti peste tot’, ‘nu se duce nimeni sa voteze’, ‘doar banii si ciolanul’, cam astea-s temele.

Nu va fi suficient sa iesim la vot. Important e sa mai convingem si pe altii din jurul nostru sa voteze. PSD se zbate la un scor mizerabil si singura modalitate de a-l imbunatati e prin crearea acestei atmosfere depresive – nu merita, toti sunt la fel, nu-i nici o miza la alegerile astea etc.

Asadar, faceti lista de pe acum cu inca zece prieteni pe care ii aduceti la vot. Daca intentionati sa votati PSD sau ALDE , faceti lista cu ‘ce altceva mai bun am de facut decat sa ies la vot’”, a scris Sebastian Lazaroiu pe Facebook.

Rares Bogdan a precizat, joi, ca a luat decizia de a se alatura PNL la propunerea presedintelui partidului, Ludovic Orban, si a unei discutii cu sotia fostului presedinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus.

El a afirmat ca nu va ataca formatiunile din Opozitie. „Ei sunt colegii si prietenii nostri si alaturi de ei trebuie sa facem un front comun dupa alegerile europarlamentare pentru a asigura o coalitie majoritara care sa-l duca fara probleme pe Klaus Iohannis la al doilea mandat prezidential inca din primul tur, sa castige alegerile locale in toate marile orase din Romania, in comune, in orasele si sa castige cu o larga majoritate alegerile parlamentare”, a spus Bogdan.