Fost consilier prezidențial: ”Suntem în mijlocul unei furtuni care se va termina în lacrimi și vaiete pentru Iordache, Nicolae și Nicolicea, niște mingicari fără viziune!”

427

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, este convins ca modificarile pe care PSD si ALDE doresc sa le aduca la legile justitiei nu vor intra in vigoare. El spune ca situatia de acum este comparabila cu cea din 2012, cand au incercat in forta sa il schimbe pe Traian Basescu de la Cotroceni.

„Ce se intampla acum in Parlament seamana mult cu suspendarea Presedintelui din 2012 – un circ fara nicio finalitate. Iordache, Nicolae si Nicolicea sunt niste mingicari fara viziune asupra ansamblului. Ei isi fac driblingurile deja cunoscute, steril insa, doar pentru propria glorie.

Daddy joaca la doua capete, cum e obisnuit de atata amar de vreme, si doar in interesul lui si-al familiei. El intelege mai bine decat ceilalti mutunachi din Parlament ca asemenea demers e sortit esecului.

Nu inseamna ca oamenii nu trebuie sa protesteze, cum n-a fost inutil nici boicotul din 2012. Inseamna doar ca suntem in mijlocul unui proces care va sfarsi in lacrimi si vaiete in tabara vajnicilor si naivilor luptatori cu ‘statul paralel’.

V-amintiti 2012? Ne-au furat votul! Ne-au jefuit de legitimitate coana Europa si Unchiul Sam! 7,6 milioane! Auleuuuu! Iar saltimbancii mai sus pomeniti vor da din umeri si vor zice: Noi am facut tot ce a fost posibil. Ne-ati vazut doar!”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) spune ca modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala vor avea un „efect devastator” asupra anchetelor penale, pentru ca elimina instrumentele legale indispensabile prin care organele de ancheta pot investiga infractiuni, iar Directiva 2016/343 a Parlamentului European privind prezumtia de vinovatie este deja prevazuta in legislatia interna, astfel ca este folosita doar ca pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmarire penala de a descoperi si dovedi infractiuni.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, spune ca daca se adopta modificarile pe care parlamentarii vor sa le aduca la Codurile penale „DNA se va inchide”. „Aceste modificari nu vor afecta doar activitatea tuturor procurorilor, ci pun in pericol toti romanii”, a declarat Kovesi.

De asemenea, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) spune ca modificarile aduse codurilor vor duce la „amputarea posibilitatilor tactice de investigare a infractiunilor”.

Parchetul General sustine ca amendamentele depuse pentru modificarea Codurilor penale vor avea ”consecinte negative asupra procesului penal” si vor modifica arhitectura acestuia, in sensul ingreunarii actului de urmarire penala. In plus, procuroriii sustin ca ”se incearca o limitare a aplicarii unor principii fundamentale precum si a unor institutii esentiale ale procesului penal” si se pune mai mult acceentul pe respectarea drepturilor procesuale ale inculpatilor si mai putin ale persoanelor vatamate.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos