Fost ministru din Guvernul Ciolos: e tot mai limpede ca PSD-ALDE au un singur principiu dupa care guverneaza ”dupa ce te-am cumparat, te calc in picioare”!

373

Fostul premier Dacian Cioloș spune că a atras încă de anul trecut atenția că „pensiile speciale votate în Parlament aproape pe bandă rulantă sunt ipocrizie electorală exprimată pe spatele tuturor românilor care crează valoare în țara asta”, anunta digi24.ro.

Dacian Cioloș reia, pe pagina sa de Facebook o postare a fostului ministru al Justiției, Raluca Prună, despre proiectul de modificare a pensiilor speciale.

Raluca a fost mai rapidă decât mine în a rememora ceea ce am trăit anul trecut când atrăgeam atenția că pensiile speciale votate în Parlament aproape pe bandă rulantă sunt ipocrizie electorală exprimată pe spatele tuturor românilor care crează valoare în țara asta.

Iată că atunci când ești pus să tragi la căruță parcă altfel se simte pe spatele tău biciul populismului care se încolăcește de-asupra capului în campania electorală.

O parte a răului e deja făcut. O altă parte ne așteaptă înțelepciunea să-l evităm”, a scris Dacian Cioloș.

Trebuie să stopăm creşterea pensiilor speciale; sistemul nu mai ţine, crapă. Indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate la maximum 1.800 de euro pe lună. Se va decide o plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Vreun semnal din partea opoziţiei? Mai grav chiar, vreo voce tehnocrată, vreum acolit de-al lui Soros, vreun duşman al naţiunii? Nuuu, e numai nouă lamentaţie guvernamentală exprimată de Olguţa şi Călin.

Îmi aduc mainte de găleţile de gunoi aruncate anul trecut în capul celor care mai vedeam că împăratul e gol, goluţ. Citesc şi mi-e greaţă. O greaţă imensă, pentru că astfel de afirmaţii de bun simt ar fi adus o moţiune anul trecut pentru grav atentat la iubirea pe patrie. Că iubirea de patrie la politicienii din tagma asta neaoş românească cu mici, bere şi voie bună aşa se întreţine: prin cumpărare. Bon, e detaliu că după ce te-am cumpărat, te calc în picioare”, a scris Raluca Prună.

Legislația privind pensiile speciale va fi modificată astfel încât acestea să nu poată fi mai mari decât salariile în plată, au anunțat astăzi liderii coaliției de guvernare. PSD și ALDE dau, însă, asigurări, că nicio pensie specială nu va scădea, fără a oferi detalii suplimentare despre cum va reuși Guvernul Tudose să atingă cele două obiective.