Fost ministru PSD, zice lucrurilor pe nume: ”PSD nu mai e un partid politic, ci o confederație de clanuri corupte!”

621
Fostul ministru şi europarlamentar PSD Adrian Severin – deţinut la Penitenciarul Rahova, în urma unei condamnări definitive la 4 ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă – declanşează un atac fără precedent la adresa PSD, pe care-l cataloghează (în ultimul său editorial) „o confederaţie de clanuri corupte”!

Adrian Severin nu numai că-i acuză pe Dragnea&Co că au transformat social-democraţia românească într-o „stângă-caviar”, dar anunţă că a identificat printre deţinuţii de la Penitenciarul Rahova „persoane care pot forma două sau trei guverne mai performante decât cele aflate la cârma țării în ultimii ani sau luni”.

„Deţinuţii, mai vizionari şi mai morali decât miniştrii Cabinetului Tudose!”

„În penitenciarul unde mă aflu am identificat – printre deținuți și personalul salariat – persoane care pot forma două sau trei guverne mai performante decât cele aflate la cârma țării în ultimii ani sau luni. Oameni mai hotărâți, mai curajoși, mai vizionari, mai altruiști și chiar având o morală mai fermă decât tot ce au putut scoate partidele de guvernământ pentru a forma un executiv, în cel mai bun caz, asemenea berzei chioare care așteaptă ca Dumnezeu să îi facă cuib. (Valul de creștere economică pe care pare a-l călări Guvernul, nu are nicio legătură cu activitatea – sau mai degrabă, pasivitatea – acestuia și, ca orice val, nu este durabil.) Or, ce fel de democrație este aceea care își are elitele în pușcărie?”, se întreabă Severin.

„PSD nu mai este un partid!”

De asemenea, fostul ministru şi europarlamentar PSD a declanşat un atac fără precedent la adresa partidului celor trei trandafiri: „PSD nu (mai) este nici partid, nici social, nici democrat. Nu este partid întrucât criteriul său de coeziune nu este atașamentul față de anumite valori. Fetișizarea programului politic, prezentat ca o carte tehnică iar nu ca o agendă strategică (așa cum ar trebui să fie), dincolo de tactica propagandistică, devoalează derapajul tehnocratic al unei entități politice fără identitate care administrează dar nu mobilizează, gestionează dar nu emoționează, are legitimitate (electorală) dar nu are capacitate (managerială), are autoritate (formală), dar nu are credibilitate (reală), are vârf (și acela divizat) dar nu are bază (partinică).

PSD – „o confederaţie de clanuri corupte!”

„PSD nu mai este un partid mare cu un electorat mare, și nici măcar un partid mic cu un electorat mare, ci un electorat fără partid. Cotele mari de susținere populară din sondaje arată doar că electoratul stângii există, chiar dacă partidul stângii a dispărut, transformându-se într-o confederație de clanuri corupte ai căror lideri de imagine nu duc viața stângii, nu au aspirațiile stângii, nu au limbajul stângii, nu au sentimentele stângii, limitându-se să plângă cu lacrimi de crocodil pe umărul săracului, în timp ce se înfruptă din caviarul oligarhiilor hrăpărețe, își construiesc palate de marmură, zburdă în limuzine și plutesc în iahturi de lux, toacă averi prin cazinourile stațiunilor de fițe de aiurea.

Stânga-caviar

Această stângă-caviar nu este decât dovada faptului că ideile stângii au în continuare capacitatea de a inspira și câștiga masa, în timp ce partidele stângii au pierdut orice contact cu ea și nu mai au niciun apel social autentic”, scrie Adrian Severin.

Sursa: evz.ro