Fost ministru: „Sa nu mai aud cum PSD are grija de pensionari”

108

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca parlamentarii PSD din Comisia de Munca i-au respins proiectul de lege prin care incerca sa rezolve probleme grave cu care se confrunta pensionarii. Alaturi de PSD au votat si AUR si UDMR.

„Sa nu mai aud cum PSD are grija de pensionari. Am mai spus ca atunci cand dau ceva, nu dau din banii lor – dau din taxele si impozitele celor care muncesc. Sa fiti atenti la ceea ce lasa ei, concret, in urma: nimic, probleme ascunse, amanate si nerezolvate. Sa nu mai aud ca lasa ceva concret dupa ei pentru pensionari pentru ca nu este deloc asa.

PSD, care are majoritate acum in multe comisii si, cu PNL, in plen, a dat aviz NEGATIV astazi in Comisia de munca din Senat (adica sunt impotriva) proiectului meu de lege prin care am vrut ca:

– toate sporurile, toate pentru care s-au platit contributii, inclusiv cele din acord global, sa fie luate in considerare in calculul pensiei. Au muncit oamenii, nu exista nicio explicatie pentru care, de maine, acestea sa nu fie luate in considerare. Cand nu rezolvi aceasta problema, se numeste ca terfelesti munca oamenilor. Sunt oameni care au facut eforturi sa lucreze in plus. Munca trebuie sa fie respectata in Romania.

– nu doar urmasii in urma unei casatorii de 10/15 ani sa poata opta pentru pensia de urmas ci si cei casatoriti mai putin de 10 ani.

– munca desfasurata in conditii speciale/deosebite sa fie valorificata in calculul pensiei, pana la ultima zi. Astazi se ia in considerare doar un an intreg de munca in aceste conditii. Cine a muncit 11 luni, a muncit degeaba. Asta nu e corectitudine.

AUR si UDMR au fost de acord cu PSD/Presedintele Rotaru si au respins proiectul. USR a sustinut proiectul (Multumesc!), cei doi fosti colegi de la PNL s-au abtinut. Sper sa nu aiba de suferit. Si ei stiu ca este un proiect corect, unul bun dar nu au curaj. M-am obisnuit cu ceea ce se intampla acum in PNL (lipsa de curaj) si, de aceea, aproape ca le-as multumi pentru micul lor gest. Am ajuns sa ma bucur la abtinere din partea PNL.

Frapeaza modul in care s-a ajuns astazi sa se faca politica. Parca nu mergem in directia buna. Se merge pe principiul: sa nu care cumva sa faca altcineva ceva bun, mai bine ii omoram proiectul sanctionand, pana la urma, beneficiarii, oamenii. De parca m-as duce eu acasa cu aceste reparatii imediate pe care le-am propus pentru pensionari, de parca ceea ce muncesc si depun ca solutii nu ar fi pentru oameni. Nu se vrea sa facem treaba! Daca se poate, sa se traga de timp.

Cam asta e regula. Calculul politic meschin, aceasta coalitie aparent menita sa asigure stabilitate omoara orice initiativa buna pentru oameni.

PSDistul care conduce comisia a recunoscut ca proiectul ‘nu e rau’ (n-ar fi putut in veci, desi stie ca este un proiect care face dreptate pensionarilor, sa spuna ca e chiar bun, e just) dar vrea si Ministrul Budai/PSD sa faca ceva tot pe acolo. Ce explicatie … Asta e Romania, acum. Si sufera oamenii.

La un moment dat se vor schimba lucrurile si o sa facem si treaba. Imediat, nu cu termene lungi. Imediat, nu cu ‘nu se poate’ in brate. Voi lupta pentru proiect la Camera Deputatilor”, a transmis Violeta Alexandru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos