Mai mult

  Fost senator PNL, conduce un BOLID DE LUX, dar traieste pe spinarea statului! Dupa ce si-a incheiat mandatul de senator a solicitat indemnizatie de somaj!

  9,534FaniÎmi place

  Un fost senator şi fost prefect de Bistriţa-Năsăud a solicitat indemnizaţie de şomaj după finalizarea mandatului. El recunoaşte că nu şi-a găsit un loc de muncă după ce şi-a încheiat mandatul de senator, scrie Adevărul.

  Fostul senator PNL Cristian Florian, care şi-a încheiat mandatul în Parlamentul României în luna decembrie a acestui an şi nu a mai candidat pentru un nou mandat, şi-a depus actele pentru indemnizaţie de şomaj. Deşi a trecut jumătate de an de când şi-a încheiat primul şi ultimul mandat de senator, Cristian Florian încă încasează indemnizaţie de şomaj, care, potrivit surselor ar ajunge la 1.600 de lei.

  Desigur, este lipsit de importanță faptul că Cristian Florian conduce un BMW (care nu figurează în declarația de avere) şi este acţionar la o firmă care, în urmă cu câţiva ani, a încheiat mai multe contracte cu instituţiile statului.

  „Vă informăm că o persoană care a avut calitatea de senator până în decembrie 2016, a depus cerere pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, iar în prezent are calitatea de şomer indemnizat”, precizează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, într-un răspuns la o cerere formulată în baza legii 544.

  Contactat telefonic, fostul senator a recunoscut că a aplicat pentru indemnizaţie de şomaj, pentru că nu şi-a găsit un loc de muncă imediat după finalizarea mandatului de parlamentar

  Cristian Florian împlineşte anul acesta 40 de ani şi este liberal cu state vechi. Acesta a prins un mandat de senator, iar în perioada 2009 -2012 a fost prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud.

  Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Cristian Florian la finalizarea mandatului de senator, acesta deţine o casă şi un apartament în Bistriţa. Nu are depozite bancare, decât câteva mii de lei pe mai multe carduri de credit şi o datorie la o bancă de 9.000 de euro.

  Singurul venit al fostului senator anul trecut ar fi fost indemnizaţia lunară de senator de 5.220 de lei. Conform declaraţiei sale de interese, acesta este acţionar cu 99 de acţiuni la Terra Nostra 2001. Fostul senator a fost acţionar şi la o altă firmă de familie, FASC SRL. SC Terra Nostra 2001 SRL a declarat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 80.000 de lei şi un profit 0.

  În perioada 2008-2014, firmele la care este şi a fost acţionar Cristian Florian au pus mâna pe 7 contracte cu diferite primării din Bistriţa-Năsăud, dar şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi cu Primăria Cluj-Napoca.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...