Fostul consilier prezidential, despre prabusirea PSD: „Dragnea desfiinteaza organizatia in veselia bolnava a membrilor! Un agregat straniu care se autodizolva, nenorocind o tara”

117

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu comenteaza cele mai recente date ale sondajului IMAS, care arata caderea PSD la 25%. „Circula un sondaj IMAS cu PSD la circa 25%. Nu ma surprinde. Trendul descendent s-a accelerat de multisor.

Dupa doi ani de guvernare, cu marit pensii, salarii, scazut taxe, sa-ti injumatatesti capitalul electoral e o performanta deosebita. Ai zice ca tara asta e locuita de nebuni si carcotasi, daca n-ai sti si cealalta parte a povestii.

Oricum ar fi, povestea merita sa intre in manualele de politologie la capitolul „simulacru de partide”, categoria „secta sinucigasilor”.

Sa ne bucure ca e la 25%? I-ar opri asta de la demolarea institutiilor? Ar interveni instinctul de conservare?

Din pacate, nu, pentru ca nu vorbim de un partid, cu adevarat, ci de o federatie de clanuri mafiote, unite acum de un singur obiectiv: amnistia si gratierea (si liberi si cu banii furati).

Cand ai ajuns aici stii ca s-a terminat. stii ca dupa ce dai amnistia si gratierea te duci lejer sub 20%, dar nu mai ai nimic de pierdut oricum.

Practic, Dragnea desfiinteaza organizatia (nu-i zic partid, pentru ca nu e) in veselia bolnava a membrilor. Dupa treizeci de ani, se vede exact ce au construit Ion Iliescu si Adrian Nastase. Un agregat straniu care se autodizolva, nenorocind o tara.

Sigur, pseudo-partidul asta are asteptari si mecanisme de auto-pacalire diferite in functie de nivel.

Cei de la varf stiu ca s-a terminat, dar interesele lor individuale vor triumfa.

Cei de pe la mijloc spera ca va mai fi o revenire miraculoasa in apropierea alegerilor, dar nu vor sa-si tulbure marele festin al guvernarii cu griji de genul asta. La urma urmei, mai sunt si alte partide, sari la timp in alta barca si te salvezi, e reteta verificata.

La baza e tragedia. Acolo avem captivii propagandei, usor de pacalit de comentatorii platiti, de sondajele masluite, de tonul tamp-victorios al unora precum Codrin, Mitraliera, Pop si altii. Ei se trezesc abia dupa exit-polluri si injura obiditi marea conspiratie occidentala: facebook, Soros, Timmermans, dupa care se intorc cuminti la locurile lor, la fel de saraci, visand la urmatoarele alegeri cand „ai nostri vor birui iarasi””, scrie Lazaroiu pe Facebook.