Frans Timmermans: Olanda nu mai conditioneaza aderarea Romaniei la Schengen de MCV!

619

13 schengenMinistrul olandez de Externe, Frans Timmermans, i-a transmis omologului roman, Titus Corlatean ca Guvernul Olandei nu mai conditioneaza aderarea Romaniei la Schengen de MCV, potrivit MAE.

„Ministrul olandez al Afacerilor externe a mentionat ca programul noului Guvern de la Haga nu mai conditioneaza aderarea Romaniei la Schengen de Mecanismul de Cooperare si Verificare, ultimul subiect ramanand insa de interes pentru Olanda”, evidentiaza un comunicat MAE.

De asemenea, potrivit comunicatul MAE, Timmermans „a subliniat ca a transmis Parlamentului national evaluarea Guvernului de la Haga privind raportul MCV pentru Romania, care pune in evidenta o serie de progrese semnificative facute de Guvernul Romaniei in acest dosar”.

Corlatean a solicitat sprijinul partii olandeze in favoarea sustinerii unei decizii favorabile de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, cu ocazia Consiliului Justitie si Afaceri Interne din 7-8 martie.

El „a subliniat ca autoritatile romane isi indeplinesc cu responsabilitate rolul pe care il detin la frontiera estica a UE, precum si criteriile de aderare, stabilite in acquis-ul Schengen, fapt confirmat si de Comisia Europeana”, evidentiaza comunicatul MAE.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos