Fred de Graaf: Pentru Schengen, justitia din Romania sa respecte regulile europene

648

harta schengen1Presedintele Senatului din Olanda, Fred de Graaf, a declarat ca pentru Schengen, justitia din Romania trebuie sa fie la nivelul regulilor europene in domeniu.

„Raportul MCV mentioneaza si ca in privinta aspectelor judiciare Romania trebuie sa accelereze si sa finalizeze reformele. Pentru ca aveti nevoie de aceste instrumente in interiorul Tratatului Schengen. Aveti nevoie de o lege penala buna, de o lege civila buna, aveti nevoie de proceduri judiciare corecte, de un sistem judiciar care sa fie capabil sa faca fata regulilor europene”, a afirmat Fred de Graf, intrebat despre cum interpreteaza rezultatele raportului Comisiei Europene si daca mai vede o legatura intre MCV si aderarea la Schengen.

Totodata, el a recunoscut ca in raportul MCV Romania a primit „o nota buna” privind rezolvarea corecta din punct de vedere constitutional a crizei politice din 2012.

„Romania a primit o nota mare de la Comisia Europeana cu privire la modul in care a tratat criza politica de anul trecut, s-a facut corect din punct de vedere constitutional, ceea ce este foarte important de notat”, a spus de Graaf.

El a subliniat ca Tratatul Schengen este important pentru tarile membre avand in vedere „dificultatile situatiei economice si politice din Europa si evolutiile din zona mediteraneana”.

„Este o situatie complexa si sunt increzator ca, avand in vedere si informatiile primite de la colegii din Romania, ca tara dumneavoastra este aproape de finalul acestei faze si speram cu totii ca va veni in curand si momentul cand Romania va putea adera la spatiul Schengen”, a spus el.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos