Frumos caracter are, nu-i asa? Cine l-a facut prim-ministru si apoi sef la ANCOM cu 10.000 euro salariu pe luna?

739

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu continua sa sustina ca a anulat OUG 13 cu de la sine putere, desi tot el a fost cel care a adoptat-o. El l-a acuzat pe Dragnea ca spune „prostii imense” si „minciuni”. Dragnea l-a acuzat ca in februarie 2017, inainte de a da OUG 14, Grindeanu a fost acasa la Klaus Iohannis.

Intr-un interviu acordat lui Sebastian Zachmann, la Prima TV, care urmeaza sa fie difuzat duminica, Grindeanu continua sa sustina ca si-a asumat „personal” ordonanta care a anulat OUG 13.

Domnule Grindeanu, Liviu Dragnea spune ca relatia cu dvs s-a rupt dupa ce ati fost acasa la Iohannis. Adevarat?

Sorin Grindeanu: Ruptura a aparut cand mi-am asumat aproape in mod personal OUG 14, care abroga OUG 13. OUG 13 nu era inca in vigoare, pentru ca exista acel buffer de 10 zile. Tot ce a urmat dupa, inclusiv acea motiune de cenzura, a fost urmarea acelui episod.

V-a cerut Dragnea sa nu dati OUG 14?

SG: Nu mai vreau sa reiau, dar daca va uitati, am chemat guvernul intr-o sambata de acasa sa dam OUG 14.

Si acea decizia ati luat-o singur?

SG: Eu am luat-o.

Dar acasa la Iohannis ati fost sau nu?

SG: E o prostie imensa. Inchid subiectul ca eu as fi fost cu sotia mea acasa la Iohannis. Minciuna. Punct.

Liviu Dragnea a dezvaluit, in urma cu o saptamana, ca el l-a instalat pe Sorin Grindeanu in fruntea ANCOM, dupa ce l-a demis din functia de prim-ministru, pentru ca i-a promis ca nu-l va lasa pe drumuri

„Cand am avut discutia cu Sorin Grindeanu, eu cu el, sa-i spun ca vreau sa-l propun ca prim-ministru, sigur, a fost de acord si m-a intrebta: ‘Dom’le, daca cumva o sa pice guvernul as vrea sa nu raman pe drumuri’. Si i-am garantat ca daca nu va mai fi prim-ministru, ‘eu te asigur ca voi face tot ce tine de mine ca sa ai un loc de munca’.

Fiind in domeniu, nu stiam ca are pricepere si la Transporturi, cu toate ca m-a injurat atunci, a vorbit in ultimul hal despre mine, eu mi-am tinut cuvantul si l-am sustinut la ANCOM. Post pe care l-a ocupat, pentru ca i-am promis, cu toate ca s-a purtat execrabil cu mine”, a declarat Dragnea la Realitatea Plus, duminica seara.

Grindeanu a fost timp de aproape trei ani presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), din noiembrie 2017 pana in octombrie 2020.

In 2019, el a avut venituri nete de 528.221 de lei, echivalentul a peste 44.000 de lei pe luna.

Grindeanu este acum ministru al Transporturilor si vicepremier.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos