Fug de EL ca de CIUMA! Inca un lider extrem de important demisioneaza din ALDE: ”Ma alatur lui Daniel Constantin, Tariceanu NU ARE VIZIUNE!”

447

Fostul copreședinte ALDE Sector 1, Răzvan Mitu și-a anunțat demisia din partid ca urmare a „acțiunilor întreprinse de președintele Călin Popescu-Tăriceanu”, potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.

 „Am decis să demisionez din ALDE, pentru că acest partid, după întâmplările din ultimele două luni, și-a pierdut în mod definitiv busola. Viziunea mea politică se desparte în mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promovează populismul, în locul unei politici liberale autentice. Mă alătur lui Daniel Constantin și voi milita pentru principiile în care cred, pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu idei și propuneri care să genereze mai multă încredere și predictibilitate în economie”, a afirmat Răzvan Mitu, potrivit unui comunicat.

Conform sursei citate, Cristian Cosmin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale și fost vicepreședinte al filialei Sector 1, a declarat că „ALDE, așa cum este condus de echipa Tăriceanu — Chițoiu, nu poate formula o politică economică și socială coerentă cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate în ansamblul ei”.

„Mi-am pierdut încrederea în special în Călin Popescu-Tăriceanu care a demonstrat că nu poate avea o viziune care să depășească interesele personale sau de grup. Liberalismul adevărat, preocuparea pentru soarta societății și a mediului de afaceri autohton, a fost înlocuit de populism”, a spus Cristian Cosmin, citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, demisionarii „nu și-au pierdut încrederea că în România se poate realiza un proiect politic care să reprezinte cu adevărat interesele cetățenilor, mai presus de orice interes personal al anumitor oameni, iar această nouă formațiune politică se poate contura în jurul lui Daniel Constantin”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos