Furaciunile se transmit din tata in fiu! Dragnea junior a luat porci de aproape un sfert de milion de euro fara sa plateasca! O companie germana a cerut insolventa fermei printisorului de Teleorman!

779

Compania germana Schweinemast Brader GMBH, specializata in domeniul zootehnic, a cerut inca din luna mai insolventa firmei Ferma Salcia, societate pastorita din umbra de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, iar pe 15 octombrie dosarul s-a mutat la Curtea de Apel dupa ce o instanta din Teleorman le-a respins cererea, dupa cum rezulta din portalul instantelor.

Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel a fost inregistrat cu numarul 767/87/2019. Avocatul care reprezinta firma germana, Ionut Calin, spune ca datoria fermei Salcia catre Schweinemast Brader GMBH se ridica la 221.000 de euro, plus penalitati de un milion de euro.

Firma din Germania a vandut purcei fermei de porci din Teleorman condusa de familia Dragnea, insa avocatii Schweinemast sustin ca societatea controlata de Dragnea jr nu a mai platit animalele, invocand probleme economice legate de pesta porcina africana.

„Este vorba de o datorie constand din faptul ca s-au livrat purcei care apoi nu au mai fost platiti. Pe langa aceasta suma de 221.000 de euro mai este vorba si de o penalitate de un milion de euro. Pe noi ne interesa in primul rand sa recuperam datoria principala, dar Ferma Salcia ne-a ignorat total. Am fost in ferma ca sa luam porcii, aveam garantie pe purcei dar acestia nu mai erau. Erau taiati si vanduti, desi acest lucru nu se putea conform garantiei”, ne-a mai precizat avocatul Ionut Calin, citat de g4media.

Citeste mai mult aici

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos