Gabriela Firea a intrat in PSD si isi pregateste candidatura la Senat!

639

Fostul realizator TV Gabriela Firea a intrat in PSD, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, liderul social-democrat Robert Negoita. Anuntul a fost facut, in prezenta Gabrielei Firea, la o conferinta de presa la sediul PSD la care au fost prezenti Robert Negoita, Rovana Plumb si Ecaterina Andronescu.

Firea a argumentat ca a ales sa intre in politica, convinsa de Robert Negoita, deoarece are varsta de 40 de ani si a atins „maximul in presa” dupa 22 de ani de munca in domeniu.

 „Am vrut la 40 de ani sa pornesc de la zero in domeniul in care as putea sa realizez cate ceva, alaturi de colegii mei, avand experienta de lucru cu oamenii”, a spus Firea.

Intrebata de ce a optat pentru PSD si nu pentru PC, avand in vedere faptul ca a lucrat o perioada indelungata la trustul Intact, Firea s-a declarat o adepta a social-democratiei.

„Nu voi uita niciodata, chiar daca am acum un statut financiar linistitor (…), nu pot sa uit ca provin dintr-o familie cu patru copii, ca am avut greutati, nu ne-a lipsit iubirea, dar am avut alte lipsuri, multe la un moment dat”, a spus Firea, adaugand ca era fireasca optiunea pentru un partid care vizeaza protectia sociala.

Intrebata care sunt modelele sale in politica, Firea i-a indicat pe liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, deoarece a admirat raspunsurile pe care acestia i le dadeau cand erau invitati in emisiunile ei, insa si pe Adrian Nastase.

„Este un politician extraordinar, dincolo de ce s-a intamplat in ultima perioada. Nu cred ca ii neaga cineva calitatile, a condus un guvern care ramane guvernul cel mai bun pe care l-a avut Romania in ultimii ani”, a spus Firea.

Realizatorul TV a declarat, raspunzand unei intrebari, ca va intra in competitia pentru Parlament din aceasta iarna, in conditiile in care va raspunde criteriilor partidului pentru acest lucru.

„Daca raspund criteriilor partidului, voi intra si in competitia pentru Parlament, (…) asa bataioasa cum sunt”, a declarat Firea, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

La randul sau, liderul PSD Robert Negoita a precizat ca Firea corespunde criteriilor partidului. Intrebata daca ar dori sa candideze in colegiul Ilfov, din care face parte si orasul Voluntari, in care este primar sotul sau, Gabriela Firea a raspuns ca i-ar fi mai usor in acest colegiu.

„Normal ca mi-ar fi mai usor sa candidez in colegiul in care se afla si orasul Voluntari, pentru ca simplul motiv ca sotul meu este primar de patru mandate si a fost ales cu 90% in anii anteriori si cu 80% acum. Lumea il apreciaza pentru ca transformat Voluntariul dintr-o comuna intr-un oras (…) Raspunsul este da, asadar, insa nu exista colegii care sa contina doar Voluntari. (…) Pentru un mandat de senator sunt 20 de localitati, pentru deputat sunt 10 localitati, asa ca Voluntari va fi o picatura intr-un ocean de probleme si de incercari”, a spus Firea.

 

 Gabriela Firea este sotia social-democratului Florin Pandele.

Recent, Firea anunta ca a decis sa paraseasca trustul Intact, precizand ca a primit din partea conducerii grupului de media o oferta pe care a considerat-o inadecvata.

Gabriela Vranceanu-Firea s-a nascut in iulie 1972, la Bacau, a fost jurnalist, prezentator de stiri. Potrivit CV-ului, ea este poet si prozator roman, director al revistei economice „Saptamana Financiara”.

In anii 1992-1993 a fost redactor-prezentator la Radio Contact, in perioada 1993-1999 a lucrat la Televiziunea Romana ca realizator de reportaje economice.

In ianuarie 1999 a devenit consilier pentru relatii publice si imagine pentru premierul de la acea data, Mugur Isarescu, iar in perioada februarie-decembrie 1999 a fost purtator de cuvant al Guvernului si secretar de stat, sef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului.

In decembrie 2000 a fost distinsa cu Ordinul national Steaua Romaniei in grad de ofiter. Din anul 2001 a lucrat in trustul de presa Intact, fiind redactor si prezentator

Din septembrie 2008 este director general al revistei Saptamana Financiara. Din iunie 2009 a preluat conducerea firmei Intact Advertising.

In mai 2012, Firea, sotia lui Florin Pandele, a nascut un baietel, care a primit numele de Petru David. Gabriela Vranceanu Firea mai are un baiat cu fostul ei sot. In acelasi timp, Florin Pandele mai are doi baieti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos