Gabriela Firea, luata la misto in public de scriitorul Radu Paraschivescu: „Nu este singurul personaj care isi face proiecte de trecut. Mai avem pe cineva” Video

840

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seara la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scena pentru a adresa o cuvantare spectatorilor. In cadrul discursului pe care l-a sustinut, in stilul caracteristic, le-a ironizat atat pe Gabriela Firea, edilul Bucurestiului, cat si pe prezidentiabila PSD Viorica Dancila, scrie Podul.ro.

Gabriela Firea a iscat un intreg scandal public in legatura cu proiectul spitalului oncologic pediatric al Asociatiei Daruieste Viata, intrucat nimeni nu o aplauda pentru aportul adus de ea si anume terenul aflat, atentie, in proprietatea statului, nu a acesteia.

In acest context, Radu Paraschivescu, in aplauzele celor prezenti la spectacol, le-a atras atentia ca, potrivit gandirii Gabrielei Firea, si terenul pe care s-a construit Sala Palatului apartine primarului Capitalei, chiar daca nu se nascuse la acea vreme. Astfel, scriitorul a subliniat ca Firea nu este singurul personaj care „isi face proiecte de trecut”, ci si Dancila. Reiteram faptul ca Dancila a spus ca scopul PSD este castigarea alegerilor de anul trecut.

Interventia scriitorului Radu Paraschivescu:

„Va atrag respectuos atentia ca va aflati intr-o sala cosntruita in 1959-1960 pe un teren apartinand Consiliului General al Municipiului Bucuresti, al Primariei Capitalei care fireste ca apartinea primarului general chiar daca primarul general mai avea niste ani pana sa vina pe lume. Nu este singurul personaj care isi face proiecte de trecut. Mai avem pe cineva.

si cred ca viata noastra ar fi un permament exercitiu de levitatie daca nu am fi contemporanii acestui primar general pentru ca, in momentul cand am plecat spre Sala Palatului, m-am urcat intr-un mijloc de transport pe care scria „Achizitionat in 2018 de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei”, am coborat pasajul de la Universitate cu scarile rulante care intra in a patra saptamana in care nu functioneaza si am ajuns aici cu gandul la poetul George Lesnea care daca ar mai fi fost printre noi ar fi scris:

„Primarul e in toate / E in cele ce sint / in cele ce maine vor ride la soare / E in holda intreaga si-n bobul marunt / E in pruncul din leagan si-n omul carunt / E in viata ce vesnic nu moare”.

Vedeti filmarea in cele ce urmeaza, realizata de jurnalista Carmen Dumitrescu:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos