Gabriela Firea, mesaj pentru Dragnea: „Sa nu se mai ascunda dupa Olguta, Codrin si Doinita. A taiat aproape 25% din buget! Sa vina el personal sa explice de ce vrea haos in Capitala”

121

Duminica seara, Liviu Dragnea declara ca bugetul Capitalei nu a fost redus, ci dimpotriva si a explicat ca toti banii ramân pentru bucuresteni. Luni dimineata, primarul general al Bucurestiului il contrazice intr-un mesaj pe Facebook.

″Il invit pe dl. Dragnea la o dezbatere publica, cu cifrele si dovezile pe fata, la orice televiziune doreste, oricât de prietenoasa cu el. Sa vada o tara intreaga cine minte si cine spune adevarul. A taiat aproape 25% din bugetul Primariei Capitalei (180 milioane de euro) si spune senin ca bucurestenii nu vor fi afectati, pentru ca a suplimentat repartitia de bani la sectoare.

O mare manipulare! Dl.Dragnea se face ca nu stie ca Primaria Capitalei si cele 6 primarii de sector au prin lege atributii diferite si, deci, facturi de platit diferite. Primaria Capitalei plateste pentru toti locuitorii din Bucuresti: subventia si investitiile pentru transportul public in comun, subventia si investitiile pentru termoficarea distrusa in 30 de ani de subfinantare,dotarile si functionarea celor 20 de mari spitale, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulina rosie, marile lucrari de infrastructura : poduri, pasaje, supralargiri, marile parcuri, cele 15 teatre etc.

Ceea ce face acum Dl Dragnea prin Legea Bugetului este falimentul Capitalei României dintr-un singur motiv : sa se razbune pe mine, pentru ca am avut curajul sa-i spun ca izoleaza tara si distruge echipa politica. Dovedeste ca ii uraste pe bucuresteni, pentru ca ei vor avea cu 25% mai putine servicii publice, daca Bugetul va fi votat in forma actuala de Parlament.

Le garantez locuitorilor din Bucuresti, cu sau fara buletin de Capitala, ca voi lupta cu aceasta monstruozitate de buget, si ne vom adresa tuturor forurilor interne si externe. Functionarii si demnitarii care pun in practica tot ceea ce comanda Dl Dragnea sa se gândeasca de doua ori, pentru ca vor raspunde personal, posibil chiar si pentru abuz in serviciu. Dumnealui va fugi de raspundere, cum a facut si in cazul OUG 13 pusa la cale de el : când a vazut ca reactiile sunt negative, a dat vina pe cei mici. Ca un adevarat barbat de stat! Sa nu se mai ascunda dupa Olguta, Codrin si Doinita! Sa vina el personal sa explice de ce vrea haos in Capitala”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminica seara ca bugetul Capitalei nu a fost redus, ci dimpotriva si a explicat ca toti banii ramân pentru bucuresteni, doar ca Primaria Capitalei si primariile de sector trebuie sa decida cum vor sa imparta bugetul.

“Bugetul Bucurestiului nu s-a diminuat – dimpotriva, s-a marit. Tot impozitul pe venitul local ramâne la nivelul Bucurestiului. Primarii de sectoare au solicitat o intâlnire cu ministrul de Finante, care le-a spus ca toti banii sunt pentru bucuresteni, dar hotarâti-va, primarii de sector si primarul Capitalei, cum vreti sa se repartizeze intre sectoare si Primaria Capitalei.

Nimeni din Guvern sau Parlament nu a spus ‘acel procent merge la sectoare, acel procent merge la Primaria Capitalei’. A fost decizia lor, pe care noi o respectam. Eu cred ca e bine sa inceteze minciunile astea. Nu vor inceta minciunile, atunci n-o sa mai las nicio minciuna netaxata, sa nu fie explicate lucrurile, ca oamenii sa se poata convinge”, a sustinut Dragnea, duminica, intr-o conferinta de presa.