Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a ajuns la Parlament, unde va incepe CEx. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat ca miza de astazi este excluderea sa din partid si este de parere ca Liviu Dragnea va incerca si indepartarea a doi ministri incomozi, Paul Stanescu si Tudorel Toader.

Gabriela Firea a subliniat ca nu-si va da demisia din PSD si ca nu doreste inscrierea in alt partid.”Am ajuns la executii publice, la linsaj, pentru ca avem curajul sa vedem altfel lucrurile si sa si argumentam. (…) Nu demisionam, nu vrem sa constituim alta formatiune, nu mergem la alt partid”, a mai declarat Firea.

”Eu am o curiozitate, nu va este teama sa vorbiti cu noi? Am vazut ca se spune despre noi ca vrem sa dam o lovitura, sa preluam puterea dupa o baie de sange. Eu cred ca suntem persoane pasnice. Bine, eu am de la copiii mei niste pistoale de jucarie, le putem aduce pe acestea”, le-a spus Firea jurnalistilor.

Ea a adaugat ca este vorba despre tara si nu isi permit sa bagatelizeze problemele romanilor.

”Cred ca miza de astazi este excluderea mea, pentru ca am avut curajul sa spun faptul ca domnul Dragnea nu-si mai respecta angajamentele. De asemenea, o miza foarte importanta este – anticipez, sa dea Domnul sa nu fie asa – sa fie dati afara din Guvern doi ministri foarte importanti, care au inceput sa-l incomodeze pe domnul Dragnea, domnul viceprim-ministru Paul Stanescu si un alt ministru care il deranjeaza din ce in ce mai mult, il irita chiar, ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Asta am ajuns, la executii politice, la executii publice, la linsaj. Suntem oameni de echipa, oameni de partid, noi nu ne vom da demisia, nu vrem sa constituim o alta formatiune politica, nu vrem sa mergem intr-un alt partid politic, suntem social-democrati si intotdeauna vom milita pentru unitatea echipei. Angajamentul nostru ca oameni politici este in primul rand fata de tara, fata de cetateni si apoi fata de echipa si mult mai apoi fata de un singur om. Eu nu cred ca am gresit cu ceva fata de tara, fata de oras, fata de echipa PSD”, a mai declarat Gabriela Firea. Si Paul Stanescu a subliniat ca ”nimeni nu pleaca din partid”.

Gabriela Firea, Adrian tutuianu, Paul Stanescu, Mihai Tudose, Marian Neacsu, Nicolae Badalau si Marcel Ciolacu au venit impreuna la sedinta CEx.