Gena de antreprenor la 11 luni! Copilul cel mic al primarului din Iasi, Mihai Chirica, achizitie de un sfert de milion de euro! Banii au fost stransi de bunici din pensii!

498

Dupa „matusa Tamara” o alta reteta a unui fost social democrat face inconjurul presei. Fiul cel mic al primarului din Iasi, Mihai Chirica, a achizitionat la 11 luni un teren in valoare de 250.000 de euro, potrivit reporterIS. Pentru ca afacerea initiata de minor sa se poata realiza, curator i-a fost bunica sa, Silvia Chirica, mama primarului, in varsta de 74 de ani.

Reporteris arata ca tranzatia a fost facuta pe numele lui stefan Chirica, fiului primarului, acum in varsta de un an si 9 luni, pe cand avea doar 11 luni, iar curator a fost bunica sa pensionara. Terenul, pe care este construita si o casa, se afla aproape de centrul orasului, pe strada Manolache Draghici nr. 3, la cativa metri de restaurantul Bolta Rece.

Tranzactia a fost realizata la notar, intre copilul primarului si Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu si Ioana Piscureanu. Cei din urma i-au dat, din punct de vedere legal, copilului un teren de 836 de metri patrati, pe care se afla o casa de 136 de metri patrati, cu cinci camere, doua bai, doua bucatarii, patru holuri si doua pivnite, si un garaj de 18 metri patrati. in schimb au primit 1.159.425 de lei, echivalentul a 250.000 de euro, arata sursa citata.
Anul acesta, pe 10 mai, in numele minorului stefan Chirica a fost depusa o cerere la Primaria condusa de tata pentru demolarea constructiei existente pe terenul cumparat si apoi a fost solicitat un certificat de urbanism pentru construirea locuintei individuale si anexe. intrebata de unde a reusit sa stranga 250.000 de euro, mama primarului a spus ca a reusit sa adune banii din pensia sa si a sotului, care inseamna in total 2.400 de lei pe luna, dar si din vanzarea unei masini. „Da, am avut. Sigur ca da. Dar de ce sa nu am? Daca n-am baut, n-am fumat, nu m-am dus nicaieri. N-am cumparat masina, nu nimic. Ce? si-am avut si masina, pardon. Am avut si masina si am vandut. Asa ca atat am de spus. Am facut economii ca sa aiba copiii, ca sa le las si lor o mostenire (…) Noi, sa stiti, astia suntem. Am fost niste oameni economi. El a fost zidar (tatal primarului – n.r.) si am lucrat cu salariu si am strans”, a precizat, pentru sursa citata, Silvia Chirica.

Primarul iesean a transmis, prin intermediul unei comunicarii a Biroului de Presa a Primariei, ca suma cu care a achizitionat fiul sau terenul este din vanzarea unui teren detinut de parinti si vandut cu 100.000 de euro, diferenta fiind acoperita din fondurile familiei. „Sumele necesare pentru achizitia unui teren in valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vanzarea unui teren detinut de 11 ani de parintii mei in zona Copou, teren care a fost vandut, urmand procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferenta de bani a fost pusa de familia mea din sumele detinute conform Declaratiei de Avere din anul 2018 si anii anteriori, declaratii care sunt publice si afisate pe site-ul Primariei Municipiului Iasi. Achizitia terenului despre care se face vorbire s-a facut respectandu-se toate prevederile legii, intregul proces fiind inregistrat notarial si fiscal. Proprietarul terenului este fiul meu, stefan, iar mama mea nu are alt rol decat cel de tutore, copilul fiind minor. in prezent, tot in conformitate cu legea, a fost depusa documentatia de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezinta nici siguranta si nici confortul necesare pentru familia mea”, a precizat Mihai Chirica. Acesta a mai spus ca aducerea acestui subiect in atentia publica este doar o incercare a unor adversari politici, prin intermediul mass-media, de a-l denigra.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos