Generalul Ciocoiu va incasa 1 milion de euro din pensii si salarii, in timp ce pensiile adevaratilor eroi ai Romaniei sunt umilitoare!

633

În vreme ce un general care și-a câștigat gradele pe timp de pace ajunge să aibă pensie de peste 20.000 de lei, adevărații eroi ai țării, cei care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, își duc bătrânețile având pensii mult mai mici, informează Adevărul.

Gheorghe Constantin (96 de ani) este general-locotenent de aviaţie cu trei stele. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, el a participat la 271 de misiuni, iar după război a fost primul comandant al Aeroportului ”Mihail Kogălniceanu”. A ieşit la pensie în 1951. Acum, are un venit lunar de 4.500 de lei.

”Nu e în regulă cu ceea ce se întâmplă acum, dar am auzit că se vor mai mări şi pensiile noastre. Să vedem“, a spus generalul, citat de Adevărul.

Ion Dobran (98 de ani), un alt general de aviație, a participat la 340 de misiuni, a doborât 18 avioane inamice şi a fost doborât, la rândul său, de trei ori. După război, a fost persecutat de comunişti, fiind dat afară din casă şi obligat să muncească din greu în fabrică.

”Am o pensie sub 3.000 de lei. La ea se adaugă indemnizaţii de la veterani şi de la decoraţie. Aşa, ajung la 6.000 de lei, dar îmi ajunge pensia“, a spus acesta, citat de Adevărul.

În opinia lui Dobran, pensiile fabuloase date militarilor de carton reprezintă ”o răsplată pentru că unii i-au susţinut pe alţii în trecut”.

La rândul său, Ștefan Sohaciu (92 de ani) a fost prizonier în timpul războiului în trei lagăre. Cu toate acestea, statul a considerat că indemnizația de 470 de lei îi este suficientă. După război, a fost profesor, fiind absolvent al Facultăţii Româno-Franceze la Universitatea din Bucureşti.

”Eu, ca profesor, trebuia să cer întâi salariu că am diplomă şi după aceea să mă plătească pentru că mă duc la ore. Aşa e şi cu parlamentarii. Ei iau indemnizaţii pentru că sunt parlamentari şi, pentru că stau pe scaun la şedinţe, primesc alţi bani“, a spus veteranul revoltat.

Generalul Ciocoiu„ are 45 de ani şi este pensionar. Dar este şi chestor, adică general de poliţie. A ieşit la pensie acum o lună (cu 13.000 lei lunar) şi a fost reangajat peste cîteva zile (cu încă 10.000 lei lunar). Va încasa deci de acum înainte 23.000 lei pe lună! Dacă va rămîne încadrat în Sistem pînă la vîrsta normală de pensionare a oricărui bărbat care nu lucrează într-un sistem de forţă al statului, el va încasa în următorii 20 de ani suma de 5.520.000 lei, adică peste un milion de euro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos