Gheorghe Flutur: Facem apel la USL sa puna capat crizei politice

551

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, ca PDL face un apel la USL sa puna capat crizei politice, prognoza de crestere economica fiind una sumbra, de 0.8% pentru luna septembrie.

Flutur a aratat ca, in urma discutiilor dintre conducerea partidului si delegatia FMI, a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, a rezultat ingrijorarea oficialilor straini legata de instabilitatea din Romania, dar si de lipsa masurilor concrete pentru asigurarea unei cresteri economice.

El a spus ca, in Romania, in prezent, cresterea economica este de 1,2%, cu prognoze sumbre pentru perioada urmatoare, probabil de 0,8%, potrivit unei noi evaluari, care va avea loc in luna septembrie, in conditiile in care, la venirea Guvernului Ponta, cresterea economica estimata era de 1,5%.

Potrivit lui Flutur, cauza principala a scaderii cresterii economice este aceasta instabilitate politica, in legatura cu care cei care sunt la guvernare au „o imensa responsabilitate”.

Flutur a anuntat ca PDL face un apel catre cei din USL „sa puna capat crizei politice din aceasta tara”, solutia fiind revenirea la normalitate.

Potrivit lui Flutur, ingrijorarea comunitatii internationale se refera la presiunile pe care le-ar exercita USL la adresa institutiilor democratice, acest aspect fiind scos in evidenta si de Departamentul de stat al SUA, dar manifestandu-se si la nivelul Uniunii Europene.

„In aceste zile, foarte multi oameni veniti acasa in concediu, romani de-ai nostri, isi exprima ingrijorarea pierderii locurilor de munca din tarile in care lucreaza, tocami din cauza acestei instabilitati create de Romania si cred ca trebuie sa ne gandim cu totii, si mai responsabil, pentru a nu periclita locurile de munca ale celor din afara si ale celor de acasa”, a mai spus secretarul general al PDL.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos