Ghise a incercat sa strice receptia de Ziua Nationala de la Cotroceni. Basescu l-a dat afara din sala!

512

Ioan Ghise a declarat ca a fost scos, joi seara, de la receptia de la Palatul Cotroceni de Ziua Nationala, inainte de finalul evenimentului de ofiteri SPP. Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, joi seara, ca senatorul liberal a fost indepartat de la receptia de Ziua Nationala de la Palatul Cotroceni pentru ca a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalti invitati.

„Cu ocazia receptiei de Ziua Nationala a Romaniei, organizata la Palatul Cotroceni joi seara, a existat un incident, unul dintre invitatii oficiali incercand sa creeze deranj prin modul in care era imbracat si prin scandari. Serviciile de ordine au considerat de cuviinta sa fie indepartat”, a spus purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

Ghise, invitat in calitate de senator la receptie ca si toti ceilalti parlamentari, a purtat pe sub camasa un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit demis in urma referendumului din luna iulie.

El a fost condus in afara salii unde s-a desfasurat receptia de catre consilierul de stat Dorel Onaca si reprezentanti ai SPP.
Ghise a relatat, pentru MEDIAFAX, ca a fost scos de catre ofiteri SPP din Palatul Cotroceni, imediat dupa ce presedintele Basescu a terminat discursul de Ziua Nationala.

„Cand am dus mana la gat sa-mi scot cravata, pentru ca intentionam sa-mi scot camasa sa arat tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Basescu e demis», m-au imobilizat de brate doi ofiteri SPP, altul m-a impins din spate si in zece secunde m-au scos afara, prin multime”, a spus Ghise.

El participa la receptie ca invitat in calitate de parlamentar.

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca in urma rezultatului referendumului Traian Basescu sa isi reia atributiile, Ioan Ghise a protestat, mai multe zile la rand, in fata Palatului Cotroceni, aparand cu pancarte atarnate pe corp, inscriptionate cu mesajele „Poporul a decis, Basescu e demis” si „Popor roman, esti suveran”.

Ghise sustinea atunci ca gestul sau este „simbolic”, ca el este un simplu cetatean si ca nu s-a consultat in privinta acestei actiuni cu colegii din PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos