Gitenstein: Alegerile din 2012 vor avea același impact ca cele din 1961, când a fost ales Kennedy

311

”Iubesc politica de când am urmărit prima campanie electorală, în Alabama natală, când John F. Kennedy a fost ales președinte al SUA, în anii 1960. Și atunci alegerile au fost foarte strânse, cu un impact uriaș asupra statului meu natal Alabama, iar rezultatul lor a schimbat istoria SUA și a întregii lumi. Alegerile din această seară vor avea același impact”, a declarat Mark Gitenstein, la ”Noaptea alegerilor 2012”, eveniment organizat de Ambasada SUA la Hotelul Intercontinental.

Ambasadorul SUA a mai spus că nu vrea să-și exprime ”preferința pentru o tabără sau alta”.

Mark Gitenstein, prezent împreună cu soția sa Libby, a mai precizat că a votat cu ajutorul internetului și a menționat faptul că de la mii de depărtare distanță alegerile din SUA se văd mult mai clar.

Peste 500 de persoane au răspuns invitației Ambasadei SUA de a urmări procesul de vot și primele rezultate ale alegerilor americane în noaptea de marți spre miercuri.

Printre ei se numără consilierii prezidențiali Iulian Fota, Bogdan Drăgoi, Iulian Chifu și Daniel Funeriu, ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, Prințul Paul, consilierul guvernamental Remus Cernea, ambasadori și parlamentari.

Peste 200 de milioane de americani sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele, într-una dintre cele mai strânse și mai scumpe curse prezidenţiale din istorie.

Prima secţie de vot s-a deschis, conform tradiţiei, la ora locală 00.00 (7.00 ora României), la Dixville Notch, un sat izolat din nordul statului New Hampshire.

Pe Coasta de Est, multe dintre secţiile de vot s-au deschis la 6.00, ora locală (13.00, ora României).

La 1.00, ora României, se vor închide primele secţii de vot, în unele state de pe Coasta de Est, în timp ce pe Coasta de Vest americanii vor vota până la 6.00, ora României.

Începând cu 24.00, ora României, vor fi difuzate primele sondaje de la ieşirea de urne, cu privire la priorităţile alegătorilor şi componenţa electoratului. Spre dimineaţă va fi cunoscut noul preşedinte.

Obama îşi va petrece seara alegerilor la Chicago, alături de soţia sa, în timp ce Mitt Romney va aştepta rezultatele alegerilor la Boston.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos