Grațiela Gavrilescu, ministrul ALDE care a ordonat ilegal MASACRAREA urșilor, a fost dată pe mâna DNA!

531

Un ministru din guvernul condus de premierul Mihai Tudose a fost dat pe mâna Direcției Naționale Anticorupție.

Mai exact, este vorba despre ministrul Grațiela Gavrilescu care a fost dată pe mâna DNA după ce a semnat, vineri, ordinul care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, motivând că în ultima perioadă urşii au devenit un pericol real pentru populaţie.

Astfel, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) formulează plângere penală privind condițiile de emitere ale Ordinului de Ministru pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urși și lupi în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante de către ministrul Grațiela Gavrilescu.

„Considerând că prin modul vădit ilegal în care a fost emis acest Ordin au fost încălcate în mod esențial dispozițiile internaționale și naționale ce reglementează protecția speciilor de urs și lup, fiind astfel în prezența unui abuz în serviciu și instigare publică la săvârșirea de infracțiuni (art. 368 alin. 2, C. Pen.) respectiv instigarea la săvârșirea infracțiunii prevăzută și sancționată la art. 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată (uciderea, fără drept, a unui animal)”, se arată în plângerea penală către DNA.

Marius Marinescu, președintele fondator FPAM, a spus în exclusivitate pentru DC News:

„Săptămâna viitoare, când va apărea acest ordin în Monitorul Oficial, vom ataca și în contencios administrativ. De asemenea, vom cere Ordonanță Președințială de sistare a ordinului până se judecă pe fond”.