Greselile de exprimare PE CARE le face nu-l deranjeaza atat de mult pe Liviu Pop, noul ministru al Educatiei, ca ”salariul mic” de la minister – ”Oricum nu voi sta!”

536

Jurnalistul Laurentiu Colintineanu da detalii din clulise despre Liviu Pop, nominalizat de Dragnea pentru portofoliul de la Educatie, scrie aktual24.ro.

La alegerile parlamentare din 2016, Liviu Pop nu a obtinut al doilea mandat de senator la care aspirase, insa a fost numit secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale. Ulterior, senatorul PSD de Maramures Sorina Pintea a anutat ca renunta la demnitatea in care tocmai fusese aleasa pentru a ramane manager al Spitalului Judetean din Baia Mare. Urmatorul pe lista PSD din judet era Pop astfel ca acesta a depus juramantul ca senator si a renuntat la functia de secretar de stat.

„In ziua in care proaspat numitul secretar de stat la Ministerul Educatiei Liviu Pop a ajuns la birou, ministrul Pavel Nastase era ocupat.

Secretara intrase in biroul ministerial sa anunte „va cauta domnul Pop”. „N-am timp acum, sa vina maine”, a raspuns ministrul.

A doua zi, Pop a revenit. De data aceasta secretara a anuntat sosirea „domnului Liviu Pop”.

Nastase aflase intre timp ca Grindeanu il numise pe Pop secretar de stat. Si a scapat o intrebare.

Oare era acelasi Pop pe care il trimisese la plimbare cu o zi inainte?

Mai tarziu, in biroul sau, Pop isi completa hartiile de angajare. La aflarea salariului de secretar de stat, Pop s-a enervat.

I s-a sugerat de catre un functionar ca poate ar fi mai mare salariul pentru un secretar ‘de munca’ in locul unuia ‘de stat’. Iar Pop anunta triumfator ca el oricum nu va sta in minister pentru ca va merge la Senat.

Era ianuarie 2017. La finalul lui februarie, Sorina Pintea renunta la mandatul de senator in favoarea managementului la spitalul din Baia Mare. Liviu Pop devenea senator.

Astazi, Pop va deveni ministru”, povesteste Laurentiu Colintineanu pe pagina sa de Facebook.

In 2016, Liviu Pop ii informa pe fanii sai de pe Facebook ca s-a operat la „genunche”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos