Grideanu o dă întoarsă: s-a lipit de scaunul de premier tot pentru PSD – ”Am crezut că partidul va pierde puterea dacă pierde premierul!”

235

Marea împăcare în politica autohtonă. La circa două luni de la criza care a dus la o premieră în România – moțiunea împotriva propriului guvern – Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea și-au dat mâna, deciși să lase în urmă amenințările și cuvintele grele pe care și le-au adresat.

Am avut o discuție constructivă și, deopotrivă, amicală cu Liviu Dragnea. S-au spus foarte multe lucruri. Nu cred că a trecut cu totul peste ceea ce s-a petrecut, dar a arătat multă înțelegere. Mi-a vorbit despre tinerețe și despre tentații, despre loialitatea față de partid și despre datoria față de țară. Aș zice că mi-a vorbit părintește. Sper că ceea ce s-a întâmplat îmi va aduce un plus experienței politice, un plus pe care îmi doresc să-l folosesc in continuare în interiorul partidului.

Când doi oameni maturi care își doresc stabilitate pentru această țară stau din nou la aceeași masă, este clar că își doresc amandoi un partid puternic și nedivizat care să guverneze spre binele cetățenilor”, a declarat fostul premier pentru stiripesurse.ro.

În momentul tensionat al moțiunii, acesta vorbea despre „adevăratul Sorin Grindeanu”. Acum, după ce s-a întors din nou cu fața spre baronul Dragnea, fostul prim-ministru susține că, de fapt, nu s-a schimbat niciodată:Rămân același Sorin Grindeanu pe care l-ați cunoscutdeschis mereu pentru a aduce ceva în plus experienței sale”.

Totodată, Sorin Grindeanu se consideră mai înțelept” după răfuiala cu mai-marii PSD, și dispus a învăța ceva din această experiență dureroasă.”

Întrebat de ce nu s-a pliat pe dorința partidului în urmă cu două luni, Grindeanu spune că nu a vrut niciodată intenția de a crea o criză politică.

Nu am vrut ca partidul să sufere din cauza mea. În momentul crizei, am realizat, dar numai după aceea am conștientizat pe deplin, că există interese care urmăresc slăbirea PSD, care vor ca PSD să eșueze.

Ar fi trebuit să am o mai bună comunicare cu partidul din care fac parte, cu toți colegii mei. Nu am avut niciodată intenția de a face rău partidului alături de care am câștigat alegerile.

Vă repet, am crezut că partidul va pierde puterea dacă pierde premierul. Am crezut că președintele Iohannis nu mai numește un premier de la PSD”, a adăugat fostul premier.