La scurt timp dupa ce Victor Ponta a fost instalat ca secretar general al Guvernului, surse politice au anuntat ca premierul Sorin Grindeanu va trimite la Cotroceni demisiile celor mai fideli ministri ai lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, Lia Olguta Vasilescu si Carmen Dan, scrie aktual24.ro.

Pentru ca demisiile sa intre in procedura de validare era nevoie ca secretarul general sa isi puna semnatura pe ele. Fostul secretar general, Mihai Busuioc, un apropiat al lui Dragnea,  a refuzat acest fapt. El a refuzat chiar si sa contrasemneze demiterea sa. Vineri seara, Grindeanu a reusit sa-l inlocuiasca din functie cu Ponta.

Vineri, Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al dezvoltarii, a emis un ordin prin care impune ca atributiile ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, sa fie delegate secretarului de stat Luminita Zezeanu. Rovana Plumb este o apropiata a lui Victor Ponta.

Shhaideh a mai anuntat ca a terminat analiza proiectelor trimise de alesii locali pentru a primi finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). „Ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in curs de semnare”, anunta Shhaideh, sugerandu-le astfel posibililor beneficiari, primari si peresedinti de consilii judetene, sa aiba grija cum se comporta daca vor sa primeasca banii.

PNDL a fost blocat timp de 45 de zile, astfel incat este foarte dubios ca se da drumul banilor tocmai in plin razboi intre Grindeanu si Dragnea. De altfel, premierul a acuzat-o pe Shhaideh ca a intarziat o luna acest anunt, sugerand ca tabara Dragnea va folosi banii din PNDL 2 tocmai pentru a-i „cumpara” pe liderii locali PSD care stau in dubiu daca sa mearga pe mana lui Dragnea sau pe cea a lui Grindeanu, precizeaza hotnews.ro.