Grosanu i plange de mila lui Stan: Am votat impotriva arestarii preventive a lui

392

Deputatul minoritatilor nationale Mircea Grosaru a declarat, luni, ca la sedinta Comisiei Juridice a votat impotriva incuviintarii arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenta, deoarece considera ca acesta este nevinovat si ca trebuia sa i se dea sansa sa candideze.

„La fel ca in cazul Trasculescu, am votat impotriva, pentru ca nu cred ca era necesara arestarea preventiva a domnului Stan. Eu il cunosc pe domnul Stan si din mandatele anterioare si nu a dat dovada ca arestarea lui preventiva ar fi o solutie in legatura cu cele intamplate. In acelasi timp, nu sunt convins, si probabil ca dumnealui o va dovedi in justitie, ca este vinovat de ceea ce s-a intamplat”, a precizat Grosaru.

El a adaugat ca a studiat documentele trimise de Ministerul Justitiei si ca pe el, personal, nu l-au convins ca este necesara arestarea preventiva.

„Ion Stan este si candidat si, la fel ca in cazul lui Alin Trasculescu, consider ca ar fi trebuit sa i se dea sansa sa candideze. O asemenea imagine facuta in timpul campaniei, eu cred ca nu este in regula.(…) Si nu s-a judecat acest caz cu aceleasi unitati de masura aceleasi fapte si nu am putut sa incuviintez arestarea preventiva”, a mai explicat Grosaru.
Comisa Juridica a Camerei a avizat pozitiv, cu noua voturi „pentru” si un vot „impotriva”, cererea justitiei privind arestarea preventiva a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenta.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos