Gunther Krichbaum: Antonescu risca sa nu mai fie luat in serios in Europa

439

Presedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, a declarat, ca afirmatiile lui Crin Antonescu fata de Merkel, au fost daunatoare chiar pentru el insusi, si risca sa nu mai fie luat in serios in Europa.

„Primul-ministru Ponta si domnul Antonescu incearca sa creeze o problema care nu exista. Relatia dintre tarile noastre este foarte buna, cu traditie si a evoluat de-a lungul anilor. In opinia mea, aceste comentarii nu sunt decat o diversiune ieftina. Ponta vrea sa distraga atentia de la esecul referendumului si adevaratele probleme nationale ale Romaniei. Acest lucru nu este intr-adevar demn pentru un prim-ministru si politician important al unei tari membre UE. In mod special, comentariile domnului Antonescu au fost daunatoare, nu pentru Angela Merkel, ci pentru el insusi. Trebuie sa fie atent pentru ca nu va mai fi luat in serios la nivel european”, a afirmat Krichbaum.

El a explicat atitudinea critica a Germaniei fata de Romania in privinta respectarii institutiilor democratice si a statului de drept, prin faptul ca tara sa a fost divizata de Cortina de Fier, iar partea sa din Est a fost nevoita sa indure un regim nedemocratic pana in 1989.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos