Gusa: Cazul lui Oreste reprezinta un caz-scoala de denigrare publica a unui personaj incomod! Societatea romaneasca se decredibilizeaza incetul cu incetul!

332

Transformarea cazului lui Oreste Teodorescu, audiat doar in calitate de martor intr-un dosar de trafic de droguri, intr-un scandal mediatic de o parte a presei, aceeasi care-i lauda pe Liviu Dragnea si pe Viorica Dancila, reprezinta un caz-scoala de denigrare publica a unui personaj incomod, atrage atentia consultantul politic Cozmin Gusa.

”Povestea cu Oreste comporta o discutie serioasa. Dupa cum am vazut si azi, este evident ca traversam o perioada foarte urata, care va fi guvernata de foarte multe rautati cu consecinte”, a declarat Cozmin Gusa.

Consultantul politic a analizat acest caz in doua puncte – demersul institutiei juridice, al procurorilor, precum si demersul mediatic.

”Acum vreo patru zile, un traficant, cand a fost audiat pentru aceasta vina abominabila de a trafica droguri periculoase, ca sa scape, ca sa introduca in circuitul public cat mai multe personaje, a dat o lista de 100 si ceva de oameni, iar procurorii, din momentul in care au primit acea lista n-au avut altceva de facut decat sa cheme la audieri acea suta de persoane, iar cineva de acolo sa ofere aceste informatii pe tava unora din presa ca sa poata, relativ la Oreste, sa-l denigreze”, afirma Cozmin Gusa.

S-a incercat determinarea publicului sa se intrebe daca acest analist inteligent care lupta impotriva lui Dragnea sau a altora nu cumva s-a drogat, mai spune consultantul politic. ”Trebuie sa ne intrebam daca asa se actioneaza in statul roman. Cred ca o verificare prealabila se putea face, o discutie serioasa. Cel care a dat lista trebuia sa ofere argumente si abia apoi sa cheme la audieri”, sustine Gusa.

In acest moment, la nivelul mass-media romanesti ”boala e grea”, atrage atentia consultantul politic. Unii jurnalisti si patroni de presa s-au transformat in ”hiene de presa”.

”Un baiat de la Libertatea, de la ziarul Libertatea, UM Libertatea, cum spun unii acum, a dat informatia, a colportat-o si, in baza ei, desi falsa, si alte institutii de presa nu doar ca au preluat, dar s-au dus mai departe, au brodat pe ideea ca Oreste ar trafica droguri, asta timp de trei zile”, explica Gusa.

Aceeasi presa care-l acuza pe nedrept pe Oreste este cea care il lauda pe Dragnea si o lauda pe Dancila, subliniaza consultantul politic.

”Intr-o societate normala, unde ar fi un Club Roman de Presa, unde sefii din presa si-ar respecta statutul, asta ar insemna o dezbatere serioasa care ar trebui sa se lase si cu sanctiuni. in cazul lui Oreste poate sa fie oricine. Ma uit catre conducerile Parchetelor, daca nu-i deranjeaza sa vina un infractor dovedit, sa dea o lista cu 100 de nume, cine stie de ce, si acea suta de nume, fara verificari prealabile, sa fie anchetata. Suntem intr-un caz-scoala de denigrare publica a unui personaj incomod. Nu am sperante ca cineva va investiga acest caz. Societatea romaneasca se decredibilizeaza incetul cu incetul”, a mai precizat Cozmin Gusa.

Sursa: realitatea.net