Loading...
Gușă: dacă miza e ca Dragnea să pună mâna pe guvernare, șeful PSD are o problemă seriosă, Klaus Iohannis! – Circul Politic

Gușă: dacă miza e ca Dragnea să pună mâna pe guvernare, șeful PSD are o problemă seriosă, Klaus Iohannis!

Consultantul Cozmin Gusa crede ca Liviu Dragnea este gata sa il dea jos si pe Mihai Tudose, sperand ca apoi sa forteze mana lui Klaus Iohannis pentru a numi un nou premier. Gusa este convins ca Iohannis va accepta mai degraba sa mearga la un referendum de demitere a sa decat sa mai accepte inca un premier furnizat de Dragnea.

„Echipa Dragnea mizeaza pe un lucru pe care eu nu pariez. Mizeaza pe faptul ca Ioannnis ar fi obligat, conform Constitutiei, sa puna un prim-ministru dintr-o majoritate pe care ei i-ar prezenta-o, ca daca nu ar face asta ar fi de suspendat. Eu spun ca ii va fi greu lui Dragnea sa prezinte o majoritate cu tot cu UDMR-ul lui si cu Orban cu care vorbeste curent, apropo de umilinte in fata ungurilor pentru ca s-au separat apele si psd-istii care ar fi de partea lui Dragnea in Parlament sunt mult mai putini decat cei de pana acum, si oricum cei de la UDMR nu sunt suficienti, dar chiar si asa ei pariaza ca Iohannis nu ar risca sa fie suspendat”, a spus Gusa la Realitatea TV.

„Eu pariez ca daca miza este ca Dragnea sa puna mana pe guvernare, eu sunt convins ca Iohannis ar accepta sa fie suspendat si sa mearga la referendum. Eu cred ca Iohannis nu le-ar pune omul lor pentru ca ar veni pe aceasta vocatie de infractionalitate pe care aceasta echipa a dovedit-o pe tot anul 2017,” a afirmat Cozmin Gusa.

Sedinta CEx era programata pentru finalul lunii, dar tot mai multe voci din PSD au cerut convocarea de urgenta a acesteia, spunand ca situatia nu mai poate astepta si ca orice solutie ar fi „categoric mai buna decat actuala instabilitate”.

Sambata, dupa informatiile privind convocarea CEx, mai multi ministri au reactionat pe Fecebook, unii dintre ei, intre care Felix Stroe si Marius Nica, aratand ca „premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia”. La randul sau, fostul ministru Adrian Tutuianu le-a transmis colegilor sai ca „o noua schimbare de guvern ar fi sinucidere politica pentru PSD”, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, si premierului Mihai Tudose „sa inceteze imediat disputele politice” si sa isi asume in scris o colaborare. Presedintele executiv al partidului, Niculae Badalau, a spus ca in CEx va trebui sa se decida cine pleaca – premierul Tudose sau ministrul Carmen Dan: „E clar ca unul dintre ei trebuie sa plece”.

Sursa: aktual24.ro

Gușă: dacă miza e ca Dragnea să pună mâna pe guvernare, șeful PSD are o problemă seriosă, Klaus Iohannis! was last modified: ianuarie 15th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close