Guvernarea de tip smecherie continua cu Dancila la butoane! Partidul stat a feudalizat Romania! Resursele vor fi praduite

354

Dan Barna, liderul USR, a rabufnit, dupa ce Guvernul Dancila a dat 10 ordonante de urgenta introduse pe ordinea suplimentara. Codul administrativ baronizeaza Romania, transformand fiecare judet intr-o feuda.

„Atunci cand un guvern nu mai reprezinta Romania si nu mai guverneaza pentru cetateni, ci pentru el insusi, vedem lucrul acesta prin folosirea ordonantelor de urgenta. Guvernarea de tip smecherie continua, pentru ca s-au aprobat zece ordonante de urgenta si dovada cea mai clara este ca ele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentara. Atunci cand nu mai indraznesti, in calitatea ta de Guvern, sa anunti ceea ce urmeaza sa adopti si folosesti smecheria aceasta a ordinii de zi suplimentare pentru a introduce zece ordonante de urgenta arata intr-adevar ca acest guvern nu mai guverneaza pentru cetatenii Romaniei”, a declarat liderul USR, citat de news.ro.

Barna a precizat ca cea mai relevanta dintre ele, prin efectele major negative pe care le va avea asupra Romaniei, este evident adoptarea Codului administrativ prin OUG.

„Nu exista niciun motiv de urgenta pentru acest subiect, care a fost de altfel declarat neconstitutional de CCR, subiect care era in procedura parlamentara, s-a luat act de decizia Curtii. (…) Codul administrativ baronizeaza semnificativ Romania. Din acest moment, fiecare judet, fiecare autoritate locala devine o mica feuda la dispozitia aproape discretionara a presedintelui de CJ sau a primarului si, in plus, i se pun la dispozitie si resursele care sa fie praduite, prin modalitatea de dispunere asupra patrimoniului care era nu intamplator limitata la doua treimi din votul consilierilor”, a subliniat Dan Barna.

El a declarat ca USR va solicita Avocatului Poporului sa conteste la CCR aceasta OUG, fiind singurul intrument pe care il are.

Guvernul a adoptat, marti, Codul administrativ prin ordonanta de urgenta, precum si alte noua ordonante de urgenta, toate introduse pe ordinea de zi suplimentara, care nu a fost anuntata public.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos