”GUVERNOMETRUL”, pus in functiune de jurnalistii de la Factual, indica rezultatele SLABE ale programului ”minune” de guvernare PSD-ALDE: au promis 1120 de masuri, au dus la indeplinire… 63!

563

Jurnaliștii de la Factual au luat la puricat activitatea guvernului pentru a vedea în detaliu ce au reușit să îndeplinească guvernanții din promisiunile prezentante în campania electorală în programul de guvernare mult lăudat de către Liviu Dragnea, scrie b1.ro.

Conform „guvernametrului” celor de la Factual, până în rezent rata de reușită este una extrem de mică și anume de 5,62% și 1,07% parțial realizate. Mai exact, guvernul a îndeplinit 63 din cele 1120 de măsuri prezentate în programul de guvernare.

Această analiză ar putea reprezenta o metodă foarte bună pentru cetățeni în a monitoriza cu atenția activitatea celor puși prin vot la putere pentru ca să rămână un standard de judecare în privința viitoarelor alegeri parlamentare pentru a nu se mai vota doar pe baza de promisiuni cât și pe bază de implementare a celor promise în campanie.

Guvernul a realizat doar 5,62% din promisiunile făcute în campania electorală: Factual a realizat un bilanț al activității celor de la putere:

 

Cum se măsoară un program de guvernare

▬ https://guvernometru.factual.roDacă evaluările sunt un standard în mediul privat, de ce n-ar fi la fel și la stat? Din ianuarie o echipă dedicată de voluntari lucrează la un proiect special sub umbrela „Factual”. Ei au luat programul de guvernare și programul electoral al PSD și le-au spart în nici mai mult, nici mai puțin de 1120 de măsuri (împărțite în 15 mari categorii). Așa a ieșit primul guvernometru al României – vă rugăm să ne spuneți cum vă place și ce anume ne-a scăpat. Aplauze pentru efortul lor, în ordinea numerelor de pe tricou: Elena Calistru / Dan Achim / Radu Burnete/ Rāzvan Diacønu / Tudor Orlandea + echipa Factual, adică Laura Burtan / Daniel Frilensăr Chirilă / Ovidiu VangheleApreciem fiecare like, share sau donație – www.funky.ong/doneaza#vavedem #rezist

Publicată de Factual pe Miercuri, 24 mai 2017

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos