Guvernul a ajuns la fundul sacului! Valcov, omul lui Dragnea in cabinetul Dancila, le-a zis ministrilor ca nu mai sunt bani de salarii!

Guvernul va taia pana la finalul anului posturile vacante din ministere. Ministrii au fost anuntati de Darius Valcov, consilier al premierului, ca urmeaza masuri dure. Darius Valcov le-a mai spus ministrilor ca vrea eliminarea din ministere a tuturor angjatilor veniti cu delegatie. Cea mai grea lovitura ar urma sa fie aplicata consilierilor ministrilor – numarul acestora ar urma sa fie redus.

Urmeaza sa-si pastreze posturile, pe de alta parte, cei care le-au obtinut prin concurs. In momentul de fata, in administratia publica centrala sunt multe posturi vacante, la nivelul ministerelor si agentiilor, care vor fi desfiintate de anul viitor. Aceasta inseamna ca in bugetul pe 2019 ele nu vor mai figura, astfel ca se face economie la nivelul Executivului.

Ideea ii apartine ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, care a spus in repetate randuri ca e nevoie de un aparat guvernamental mult mai suplu.

Teodorovici motiva ca sunt foarte multe posturi si sunt multi angajati care stau degeaba. Ministrul vorbea si despre evaluari ale angajatilor de la stat, dar, pana cand vor fi facute acestea, posturile vacante for fi blocate.

Este vorba despre mii de posturi, inclusiv functii de conducere, foarte bine platite. Numarul exact al acestora nu este deocamdata cunoscut.

Darius Valcov le-ar fi spus ministrilor ca nu exista alta solutie pentru a rezolva problema, potrivit informatiilor Digi24. Informatia vine dupa ce, luna trecuta, Teodorovici a trimis la Bruxelles un document in care se vorbea despre inghetarea salariilor, anul viitor.

Documentul trimis de Guvern Comisiei Europene spune ca salariile bugetarilor vor fi inghetate la nivelul lunii decembrie. Asta ar permite Cabinetului Dancila sa tina diferenta dintre venituri si cheltuieli sub nivelul maxim de 3 la suta din Produsul Intern Brut, limita impusa de Bruxelles.

Guvernul a ajuns la fundul sacului! Valcov, omul lui Dragnea in cabinetul Dancila, le-a zis ministrilor ca nu mai sunt bani de salarii! was last modified: noiembrie 9th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre