Eroare incredibila in textul OUG 114, care ii afecteaza pe toti angajatii din constructii. Guvernul a uitat sa puna verbul in textul din Monitorul Oficial la procentul cu care ar trebui sa scada CAS pentru angajatii din constructii.

Opinia publica a inteles, din textul celebrei OUG 114/2018, ca, pentru angajatii din constructii, se reduce cota contributiilor sociale, acesta fiid si mesajul autoritatilor. Insa, in textul actului normativ, la articolul respectiv nu apare verbul „se reduce”.

Iata forma publicata in Monitorul Oficial:

„in perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii și asimilate salariilor realizate in baza contractelor individuale de munca incheiate cu angajatori care desfașoara activitați in sectorul construcții și care se incadreaza in condițiile prevazute la art. 60 pct. 5, cota contribuției de asigurari sociale prevazuta la art. 138 lit. a) cu 3,75 puncte procentuale”.
Asadar, in forma finala, publicata in Monitorul Oficial, se exprima procentul de scadere al contributiei (de la cota standard de 25%), dar in fraza nu apare verbul „scade” sau „se reduce”, deci, strict legal nu se intelege, din forma din lege, daca aceasta contributie scade sau nu.

OUG 114 a fost semnata de nu mai putin de 19 ministri sau inalti oficiali ai statului român, in frunte cu premierul Viorica Dancila.

Informatia a fost publicata intâi pe facebook de utilizatorul Andi Manciu. Manciu este angajat in departamentul de comunicare al PNL.