Guvernul va desfiinta 60.000 de posturi vacante, fara a fi afectate sistemul de sanatate si educatia!

770

1guvernGuvernul va desfiinta cele 60.000 de posturi vacante, fara a fi afectate sistemul de sanatate si educatia, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit agerpres.ro.

„Vreau sa va rog pe toti sa comunicam foarte clar, ca am vazut ca dam afara zeci de mii de oameni astazi. Nu dam afara zeci de mii de oameni. Desfiintam cele 60.000 de posturi vacante, care insemnau in general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici macar de posturile vacante din sanatate si educatie, asa cum am spus, insa in acest fel trecem la regula unu la unu. Daca vor pleca pana la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred ca e un lucru bun – sau cel putin pentru un politician de dreapta e un lucru bun. Noi, cei de stanga, nu suntem foarte fericiti ca mai restructuram aparatul public, dar cine e de dreapta aici in Guvern, liberalii, domnul Vosganian, caruia ii uram la multi ani pentru maine, cred ca e fericit ca avem un aparat central mai suplu si care cheltuie mai putin”, a afirmat primul-ministru, la inceputul sedintei de guvern.

Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ in perioada urmatoare, a declarat pe 9 iulie premierul Victor Ponta.

„O sa plece vreo 2.800 de oameni in perioada imediat urmatoare, pe baza ordonantei pe care am adoptat-o deja, cea cu desfiintarea posturilor vacante si cu anumite restructurari in autoritatile centrale”, a spus primul-ministru la RTV, intrebat daca in perioada urmatoare vor avea loc disponibilizari in aparatul administrativ central sau local.

Victor Ponta a anuntat pe 26 iunie ca aproximativ 60.000 de posturi vacante din sistemul bugetar vor fi desfiintate, conform unei ordonante de urgenta adoptate de Guvern, masura nefiind valabila pentru sanatate si educatie.

„Astazi avem o ordonanta de urgenta initiata de ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, dar discutata cu toata lumea, privind o reforma a aparatului administrativ central. Vor fi desfiintate aproape 60.000 de posturi vacante, posturi fie neocupate, fie nebugetate, pastrate in general in diverse structuri pe acel principiu unu la sapte si pentru pastrarea – nu ma ascund sa spun – a functiilor de conducere care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi, chiar si vacante. Vreau sa precizez de la inceput ca vorbim despre eficientizarea – este un prim pas, vor urma si altele – aparatului administrativ, in primul rand central”, a spus primul-ministru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos