Guvernul Ponta III va asigura programe TV in limba maghiara si va da unda verde la ARBORAREA STEAGULUI SECUIESC! Vezi programul complet al Guvernului

600

1dusaGuvernul Ponta III a prezentat programul de guvernare care prevede, printre altele, „asigurarea unor programe in limba materna la radio si televiziune pentru toate minoritatile nationale, in special pentru comunitatea maghiara”.

„In acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio si televiziune finantate din buget pentru ca acestea sa emita in limba maghiara pe tot parcursul zilei”, se mentioneaza in programul politic.

Vezi AICI programul complet al Guvernului Ponta III!

Guvernul isi propune, in programul aprobat, la capitolulul „Minoritati”, crearea cadrului legal privind utilizarea limbii materne in structurile deconcentrate ale statului.

„Guvernul Romaniei se va implica pentru asigurarea dreptului de a-si pastra si dezvolta liber exprimarea identitatii etnice pentru toti cetatenii apartinand minoritatilor nationale, astfel incat sa se poata manifesta pe deplin in viata publica, in administratie si justitie, in sfera culturii, limbii, religiei, educatiei, vietii publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei, cu angajamentele Romaniei in procesul de integrare in Uniunea Europeana, precum si cu documentele europene si internationale in materie. Vor fi stimulate efortul comun si dialogul cu minoritatile nationale in vederea imbunatatirii actului decizional si afirmarii identitatii etnice”, se arata in document.

Totodata, Guvernul isi angajeaza raspunderea pentru „stabilirea cadrului  legal cu privire la posibilitatea autoritatilor locale de a arbora numai pe institutiile proprii, si numai impreuna cu drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unitatilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezinta”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos