Guvernul PSD a pus pe butuci turismul romanesc! A desfiintat birourile de promovare din strainatate fara sa zica ”pâs”!

455

Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Gheorghe Fodoreanu, care este şi directorul unei agenţii de turism, i-a reproşat liderului PSD, Liviu Dragnea, că au fost desfiinţate birourile de promovare din străinătate şi că acestea nu au fost înlocuite, susţinând că măsura nu a avut nicio logică. În replică, Dragnea a spus că nu ştie ce a făcut Ministerul Turismului, scrie cotidianul.ro.

Investitori din turism şi autorităţi centrale şi locale au participat, marţi după-amiază, la o dezbatere în staţiunea Mamaia, unde Gheorghe Fodoreanu, directorul unei agenţii de turism şi vicepreşedinte FPTR, a criticat guvernanţii pentru desfiinţarea birourilor de promovare turistică din străinătate şi pentru faptul că nu au pus nimic în loc.

“Domnul Dragnea, nu e posibil din ianuarie şi până acum aţi desfiinţat şi s-au terminat toate segmentele de promovare ale turismului în străinătate, nu mai avem birouri, nu le-aţi înlocuit cu nimic, nu mai avem directori. Suntem în luna august. Anul ăsta am câştigat mai puţin datorită faptului că în lume nu există la ora actuală niciun interlocutor pentru turismul spre România”, a afirmat Fodoreanu, adresându-se preşedintelui PSD prezent la întâlnire.

La rândul său, Liviu Dragnea i-a răspuns, spunând că nu ştie ce a făcut ministerul în această privinţă, dar că speră că a avut o logică.

“Nu ştiu ce a făcut ministerul, sper că a avut logică să le desfiinţeze şi să pună ceva în loc”, a spus liderul PSD.

În replică, Gheorghe Fodoreanu a adăugat: “Nicio logică. În ianuare nu se desfiinţează structura de promovare. Din ianuarie nu avem pe nimeni în lume să ne reprezinte, nici birouri, nici directori”.

Vicepreşedintele FPTR a mai spus că ar fi bine dacă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, ar comunica mai repede, menţionând însă că ţara nu are nevoie de schimbări guvernamentale, ci de stabilitate.

“Domnul Dobre e un băiat tânăr, bine l-aţi ales, face treabă, îl ajutăm. Dacă ar comunica mai repede şi ar răspunde mai repede, ar fi şi mai bine, dar noi îl susţinem. Nu avem nevoie nici de schimbări guvernamentale, avem nevoie de stabilitate, de imagine şi vă aduc bani. Lăsaţi-ne să vă aducem bani”, a mai spus Fodoreanu.

El a mai cerut scăderea TVA pentru agenţiile de turism.

“Am dori să ne lăsaţi în pace, cum îi lăsaţi în pace pe căpşunari care aduc 3-4-5 miliarde de euro pe an în funcţie de an, şi care merită tot respectul pe care îl merităm şi noi .Ca agenţie de incoming, noi aducem mulţi bani în ţară şi mulţi bani ni se cer, se iau din banii noştri printr-un TVA de 19 la sută inutil, absolut inutil, când în Franţa este 6 la sută, când în Europa este până în 10 la sută. (…) Domnul Dragnea, nu este nicio ţară din lume care să nu se lupte pentru incoming şi pentru turism. Este una dintre marile afaceri ale lumii alături de petrol, alături de bănci, de asigurări şi de fotbal. Turismul există în cea mai mică insulă din Pacific, turismul de incoming există la Polul Nord, există peste tot”, a mai spus Fodoreanu.

Liviu Dragnea i-a răspuns că discuţia despre scăderea TVA este una deschisă şi ar reprezenta o variantă în cazul în care impactul bugetar nu este mare.

Premierul Mihai Tudose, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Dobre, şi primari din judeţul Constanţa au fost prezenţi, marţi, la o întâlnire cu investitorii din turism.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos