Guvernul PSD rateaza sansa sectorului IT de a se dezvolta! Degeaba e Romania un fel de Silicon Valley, daca actuala putere e indreptata cu spatele spre viitor!

110

Eugen Tomac, presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara (PMP), critica Guvernul Dancila pentru neimplicarea tarii noastre in proiectele europene de IT.

“Viorica Dancila, in afara discutiilor legate de inteligenta artificiala si blockchain

In timp ce o companie dezvoltatoare de roboti a reusit sa devina primul „unicorn” al industriei romanesti de IT, tara noastra are ghinionul sa fie condusa de Viorica Dancila. Degeaba Romania aste un fel de Silicon Valley a batranului continent, iar limba romana este a doua limba vorbita la Microsoft, dupa engleza, daca actuala putere este indreptata cu spatele spre viitor.

Romania este una dintre putinele tari europene care nu a aderat la initiativele UE privind dezvoltarea de supercomputere, inteligenta artificiala si tehnologie blockhain. In aceasta saptamana, majoritatea tarilor UE au agreat sa coopereze si sa investeasca peste 1 miliard de euro pana in 2020 pentru a tine pasul cu SUA si China”, a scris Tomac pe Facebook.

Sursa: b1.ro