Guvernul reduce numarul de posturi din cabinetele demnitarilor. Vezi de cand!

545

26 guvernulNumarul posturilor din cabinetele demnitarilor a fost redus prin ordonanta de Guvern, in cazul functiilor de demnitate publica asimilate rangului de secretar de stat, care sunt cele mai numeroase in administratia centrala, reducerea fiind de un singur post la fiecare cabinet. Reducerea a fost operata prin ordonanta aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului.

La finalul sedintei, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca pentru cabinetul primului-ministru, care include 18 posturi, nu se va opera reducerea, iar pentru functiile de vicepremier cu portofoliu si ministru de stat cabinetul va fi redus de la 15 la 12 posturi. Pentru functia de vicepremier fara portofoliu sau de ministru, ministru delegat, secretar general al Guvernului, sef al Cancelariei primului-ministru cabinetul va fi redus de la 13 la 8 posturi.

In acelasi timp, pentru functiile de secretar de stat, adjunct al secretarului general al Guvernului, asimilati ai acestora din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului si Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul cabinetul demnitarului va fi redus de la 5 la 4 posturi, iar pentru conducatorii de organe de specialitate ai administratiei publice centrale cu rang de sceretar de stat va fi operata o reducere de la 4 la 3 posturi.

Dragnea a aratat ca, dupa reorganizarea ministerelor, vor exista circa 60 de secretari de stat in cadrul acestora.

Vicepremierul a mai spus ca, la cererea premierului Victor Ponta, pana la 30 martie toti ministrii vor prezenta noi propuneri de reorganizare a ministerelor in sensul reducerii de personal. In urma acestei reorganizarii, a asigurat Dragnea, numarul posturi de conducere va fi redus spre jumatate.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos