Guvernul ar trebui sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament, este de parere Kelemen Hunor!

515

kelemen hunorPresedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat ca Guvernul ar trebui sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament, acesta continand multe elemente neconstitutionale, potrivit mediafax.ro.

In opinia lui Kelemen Hunor, Comisia parlamentara pentru Rosia Montana „nu va rezolva problema de fond”:

„Problema exploatarii miniere de la Rosia Montana nu poate fi rezolvata de aceasta comisie, fiindca proiectul de lege, asa cum noi am vazut, forma in care a fost trimis la Parlament contine foarte multe elemente neconstitutionale si aceste elemente nu pot fi clarificate de catre comisia de specialitate. Acolo sunt oameni din toate domeniile, dar in primul rand eu cred ca Guvernul si coalitia ar trebui sa se gandeasca in continuare la retragerea acestui proiect”.

Proiectul de lege privind Rosia Montana trebuie asumat de Guvern, nu de Parlament, crede liderul UDMR.

„Eu nici macar nu spun ca trebuie imbunatatit acest proiect, eu spun ca acest proiect trebuie asumat in integralitate de catre Guvern, nu de catre Parlament, ca daca dai o lege tintita pentru o anumita firma si indiferent de ce firma vorbim, vorbim acum de Gold Corporation, dar maine-poimaine de ce nu dai pentru alta firma, pentru alta exploatare miniera sau pentru o alta activitate economica. Nu e corect, nu e constitutional”, afirma el.

Potrivit liderului UDMR, pentru rezolvarea problemei „trebuie mers pe legislatia actuala”.

„Eu cred ca trebuie asumat de Guvern, trebuie negociat, trebuie mers pe legislatia actuala, nu trebuie cinci, sase, sapte derogari de la legislatia actuala, fiindca imediat apar suspiciunile fondate, bazate, daca incerci sa faci derogari si daca incerci sa arunci aceasta responsabilitate guvernamentala in ograda Parlamentului. In alte dati, cand ar trebui o dezbatere, atunci nu vii in Parlament, ci trimiti Ordonante de Urgenta, ordonante simple peste ordonante si Parlamentul e de fapt pus in paranteza”, conchide Kelemen Hunor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos