Guvernul Tudose incepe sa dea semne de oboseala! Un ministru ar putea fi remaniat: ”S-ar putea sa plecati acasa inapoi!”

442

Premierul Mihai Tudose va decide saptamana viitoare daca il remaniaza pe Florian Bodog de la sefia Ministerului Sanatatii, dupa ce acesta ii va prezenta raportul privind informarea privind importanta vaccinarii copiilor, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

”In functie de cum va arata raportul (pe campania de informare privind vaccinarea copiilor – n.r.), premierul va decide daca ministrul Sanatatii va fi remaniat sau nu”, au declarat surse guvernamentale.

La ultima sedinta de Executiv, premierul Mihai Tudose l-a apostrofat pe secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Rares Trisca: ”Astazi vom stabili in domeniul Sanatatii doua comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale si unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu dati din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru ca nu sunt foarte de acord cu ce ati scris si s-ar putea sa plecati acasa inapoi”, a spus Mihai Tudose.

Pe 13 iulie, premierul Mihai Tudose i-a dat termen ministrului Sanatatii sa puna la punct un procedeu prin care romanii sa fie informati despre importanta vaccinarii copiilor. Solicitarea vine in contextul in care in momentul de fata exista 180.000 de copii nevaccinati de rujeola.

”Am o statistica: 180.000 de copii nevaccinati de rujeola si 80.000 nevaccinati la poliomielita. Asa e?”, a fost intrebarea premierului pentru ministrul Florian Bodog, la inceputul ultimei sedinte de Guvern la care acesta a participat.

Ministrul i-a confrmat cifrele, motiv pentru care Tudose i-a dat o saptamana lui Bodog sa vina cu un plan de informare a populatiei.

”Saptamana viitoare sa stabiliti un procedeu prin care sa inteleaga romanii ca trebuie sa fie vaccinati copiii. Vaccinuri avem, dar nu reusim sa ajungem la destinatar”, a transmis premierul.