Guvernul vrea sa LEGALIZEZE casatoria PE INTERES! ”Daruri de nunta” in valoare de 15.000 de lei pentru tinerii pana in 35 de ani care se casatoresc!

466

Un proiect de lege depus in Senat, prevede ca tinerii de pana in 35 de ani care se casatoresc, sa primeasca un „dar de nunta” de 15.000 de lei. De această sumă vor beneficia și părinții care nasc al treilea copil.

Aceasta nitiativa are ca scop si cresterea demografica. Tinerii insuratei trebuie sa aiba mai putin de 35 de ani pentru a primi aceasta suma. Banii reprezintă ”primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii prin căsătorie”.

Mai mult decat atat, dupa momentul casatoriei, cei doi vor fi scutiţi de la impozitul pe salariu. În cazul în care divorțează în primii cinci ani, aceștia trebuie să returneze banii statului, fiecare în proporţie de 50%, în termen de 90 de zile de la pronunţarea divorţului.

Tot 15.000 de lei vor primi și cei care devin părinți pentru a treia oară. Banii reprezintă „primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii”.

În plus, familia numeroasă va beneficia de alocaţie suplimentară lunară, pe familie, în cuantum de 50% din salariul minim brut pe ecoonomie.

Pentru a beneficia de această alocaţie, familia trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: toţi copiii să aibă sub 18 ani, să frecventeze cursurile învăţământului de stat obligatoriu, toţi membrii familiei să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, părinţii să locuiască împreună cu copiii şi cel puţin un părinte să facă dovada unui venit pentru care se plătesc contribuţii la stat. Propunerea legislativă mai prevede că soţii familiei numeroase sunt scutiţi de impozitul pe veniturile obţinute din salarii.

De asemenea, în proiectul de lege al deputatului UNPR mai este prevăzut că, în cadrul familiei numeroase, mama beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Fondurile necesare pentru acordarea acestor sume de bani vor fi asigurate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, se mai arată în proiect, scrie antena3.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos