HABEMUS BANI DE SALARII! PSD pune punct scandalului de la MApN: militarii și-au primit astăzi salariile întregi!

252

Militarii isi primesc in data de 15 septembrie toate drepturile salariale, precizeaza Ministerul Apararii, care da asigurari ca operatorii bancari efectueaza astazi alimentarea conturilor personale ale angajatilor MApN.

„La data de 14 septembrie, ora 22.00, ordonatorii de credite care au in compunere structuri financiare au confirmat existenta in conturi la trezorerii a creditelor bugetare necesare platii tuturor drepturilor destinate cheltuielilor de personal pentru Ministerul Apararii Nationale, precum si operarea documentelor aferente”, precizeaza institutia.

De asemenea, MApN arata ca „in data de 15 septembrie, operatorii bancari vor efectua alimentarea conturilor personale ale angajatilor”.

MApN a anuntat, la inceputul lunii septembrie, printr-un comunicat, ca angajatii nu vor lua veniturile in intregime pe 15 septembrie, asa cum se intampla pana acum, urmand ca acestia sa primeasca banii pentru norma de hrana si chirii dupa 25 septembrie.

Ministerul Finantelor a reactionat ulterior, tot printr-un comunicat de presa, sustinand ca nu sunt dificultati in ceea ce priveste plata drepturilor salariale ale angajatilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Din cauza comunicatului MApN, ministrul Adrian Tutuianu a demisionat dupa ce a fost convocat de urgenta de premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria, pentru explicatii.

Adrian Tutuianu a explicat, dupa demisie, referitor la comunicatul emis de MApN privind plata normelor de hrana pentru militari, ca, anterior, timp de o saptamana, a avut mai multe discutii cu Ministerul Finantelor, trei discutii avand loc chiar cu ministrul Misa.

Fostul ministru al Apararii a precizat ca eroarea de comunicare s-a petrecut in sensul in care banii erau, insa nu putea sa-i ia din executia bugetara de pe trimestrul 4 si sa-i treaca in cea de pe trimestrul 3, pentru ca legea responsabilitatii fiscale interzice acest lucru, acesta fiind lucrul pe care „nu l-a explicat foarte bine”.

El a mai precizat ca „nu a plecat din minister cu bucurie” si ca a avut o relatie institutionala „corecta” cu presedintele Romaniei.

„Mi s-a parut ca era normal ca analiza activitatii mele la minister sa fie facuta cu calm pentru ca toata lumea stia ca am pus suflet si am muncit foarte mult. Nu va spun ca am plecat din minister cu bucurie, am plecat cu lacrimi in ochi, daca vreti sa fiu foarte exact, si cu foarte multa amaraciune si nu pentru ca sunt un om slab, ci pentru ca sunt un om dedicat”, a completat Tutuianu.

Sursa: ziare.com