Halal politician: din Parlament a sustras bunuri in valoare de 30.000 lei, in Craiova toata lumea il stie de ”tzeparul care cheltuie, fuge, dar niciodata nu plateste”, insa Gelu Visan are tupeul sa apara zilnic la TV si sa o critice pe Kovesi!

589

Gelu Visan, unul dintre criticii cei mai duri ai laurei Codruta Kovesi, prezent zilnic in studiourile Romania TV, refuza de peste patru ani sa returneze mai multe bucuri Camerei Deputatilor si a dat numeroase tepe prin Craiova, scrie PS News.

Fostul deputat PD-L, actualmente PMP, Gelu Visan, refuza de patru ani de zile sa inapoieze Camerei Deputatilor o serie de laptopuri si imprimante pe care le-a primit in calitatea sa de parlamentar in mandatul 2008-2012. Intr-un mod bizar, la mai bine de trei ani de la incheirea mandatului sau, Camera Deputatilor decide in 2015 sa il cheme in judecata pe Gelu Visan, actiune in raspundere delictuala, iar Judecatoria Sectorului 5 l-a obligat pe Visan sa restituie Camerei Deputatilor un telefon mobil marca Nokia E51, un telefon mobil marca Nokia 63031, doua Pc-ri Compaq Evo, un PC LT Compaq 6710b, un UC Fujitsu Siemens Celsius, doua imprimante HP Laserjet, o imprimanta color Lexmark, un monitor Color Lexmark, un monitor color LCD Fujitsu, un copiator multifunctional Xerox M20 i sau in cazul in care acestea nu mai pot fi predate, sa plateasca reclamantei despagubiri in valoare de 10.124,95 de lei.

Valoarea initiala a bunurilor primite de Gelu Visan depasea la momentul cand le-a primit 30.000 de lei.

Pentru ca Gelu Visan nu a respectat hotararea judecatoreasca, Camera Deputatilor a apelat la un executor judecatoresc, care, in aprilie 2016, a obtinut decizie de executare silita de la Judecatoria Craiova. Dragos Theodor Ivanovici, al carui cabinet a fost insarcinat de instanta de judecata sa-l execute pe Gelu Visan, nu a dorit sa ofere nici un fel de detalii despre modul cum merge procedura de executare silita si despre sumele pe care a reusit sau nu sa le recupereze de la fostul deputat PD-L. “Din pacate nu pot sa va ofer nici un fel de detaliu despre modul cum decurge procedura de executare silita a acestui debitor”, afirma executorul judecatoresc Dragos Ivanovici.

Sub protectia anonimatului un director din cadrul Camerei Deputatilor este nemilos cu Gelu Visan. “E un tepar ca multi altii. L-am dat in judecata sa le recuperam bunurile ce i le-am incredintat cand a preluat mandatul si pe care, din nu stiu ce motive, pur si simplu nu le-a mai dat inapoi”, sustine sursa citata.

Gelu Visan a afisat acelasi comportament de tipul “cheltuie, fugi dar nu plati” si la PMP Craiova unde a fost presedinte pana la alegerile locale din 2016 cand a fost dat afara din cauza rezultatelor slabe.

Ion Groza fost subprefect al judetului Dolj, fost membru PNL si actualmente prim-vicepresedinte PMP dar si patron al unei firme de materiale de constructii, de la care Visan a cumparat marfa si a uitat sa o mai plateasca, sustine ca Visan, fost presedinte al PMP Craiova, a lasat datorii peste tot in Craiova. “E un nenorocit. A dat numai tepe pe aici prin Craiova. Cand ma uit la el la televizor cum vorbeste mi se face greata. Pur si simplu minte cum respire. De la firma mea de materiale de constructii a luat marfa pe care dupa aceea a uitat sa o mai plateasca. Eu am reusit sa-i iau toti banii dupa ce l-am dat in judecata si mi-am recuperate debitul din salariul lui de deputat. Numai ca atunci cand a fost sef la PMP Craiova a lasat partidul numai cu datorii. Atat la sediul acestuia dar si pentru sala in care s-a tinut evenimentul la care a venit si Traian Basescu dar chiar si pentru masa, pe care a dat-o cand a venit fostul presedinte la Craiova, cat si pentru hotelul Golden House unde a stat”, sustine Ion Groza.

“Mi-a zis ca ne trebuie un sediu mai mare la partid ca avea unul de 3 pe 3 metri, unde nu platise chiria, si m-a pus sa caut un alt sediu. Am semnat un alt contract cu el titular dupa care nu mai platea chiria. Odata am platit-o eu, 1000 Euro, mi-a dat femeia chitanta. Tot atunci inainte de locale a venit la Craiova si Traian Basescu iar seara am luat masa toti impreuna la hotelul Golden House. Dupa ce am mancat nici masa asta n-a mai platit-o si ma suna patronul hotelului sa platim factura la masa de vreo 5.000 lei pentru ca Gelu Visan i-a zis lui Basescu sa nu plateasca si a zis ca plateste el si nu a platit-o. Tot atunci cand a venit Basescu am inchiriat o sala la Casa Studentilor a carei factura de vreo 1.000 lei nu a platit-o. A ramas dator peste tot. Si actualul presedinte al PMP a fost somat de catre diferite entitati economice de la cei care au facut afise pana la alti furnizori cu privire la datoriile fostului PMP condus de Gelu Visan”, sustine Ion Groza.

O alta sursa din cadrul PMP Craiova, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, sustine ca Gelu Visan a lasat datorii de circa 30.000 lei la partid. “Sunt facturi de toate felurile de la chirii la sediu pana la cele de inchiriat sali de conferinta si multe altele. Ce e mai grav ca Gelu Visan are datorii din campanie si catre clanurile de rromi la cel al lui Silvian Filoti zis Fulguta si altele. Are datorii in toate zonele , alearga astia cu facturile dupa noi prin oras sa le platim facturile. Visan nu zice nimic, asta e, n-are nici o raspundere”, sustine sursa citata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos