Halucinant! Carmen Avram a gasit „vinovatii” pentru situatia din Valea Uzului: „Este un efect al actiunilor PNL si USR impotriva guvernarii PSD”

252

Carmen Avram face primele declaratii publice dupa esecul dezastruos al PSD de la europarlamentare. Ea a aparut la Anteana 3 unde a sustinut ca situatia tensionata din Valea Uzului este un efect al actiunilor PNL si USR impotriva guvernarii PSD.

”PSD a facut de ceva vreme un apel la calm si la respect reciproc. E loc pentru toata lumea. Si pentru romani si pentru etnicii maghiari. Ce cred eu insa, este ca daca exista instigari, acestea au toate sansele de reusita pe fondul acesta de ura, care s-a raspandit in Romania, si care a cuprins toata tara. Pe un fond de ura preexistent, oamenii pot folosi orice pretext au la indemana pentru a se razbuna pe oricine si pentru a crea focare de violenta.

Astfel de instigari au sanse de reusita daca statul este slab. Si cum faci un stat slab? Atacandu-l in permanenta! A fost atacat Guvernul acestei tari de doi ani si ceva in continuu si pus in defensiva permanent. In momentul in care ai impresia ca la Bucuresti lucrurile sunt concentrate pe cu totul altceva decat pe bunastarea romanilor sau pe situatiile tensionate din tara, atunci profiti de neatentie si incepi sa-si rezolvi niste probleme. Cred ca trebuie sa ne linistim mai intai si apoi sa avem pretentia de la niste lideri care au un discurs spre extremist sa fie temperati. Modelul vine de la noi”, a declarat Carmen Avram la Antena 3.

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lant uman in fata Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestarile care urmeaza sa fie organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociatii romanesti, pana la reglementarea situatiei create in jurul acestui cimitir.

Totodata, mai multi cetateni romani aflati in preajma cimitirului pentru a sarbatori Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi si au patruns in interior.

Jandarmeria Romana precizeaza, in legatura cu evenimentele din Valea Uzului, ca recomanda tuturor participantilor sa aiba un comportament civilizat, calm si adecvat momentului.

„Toate persoanele care au savarsit fapte contrare legii vor fi identificate si, pe baza imaginilor, vor fi dispuse masuri legale. Jandarmeria Romana va mentine in zona un dispozitiv de ordine publica pentru a preveni producerea unor incidente sau escaladarea unor conflicte”, arata jandarmii.