Hans Klemm avertizeaza: „Modificarile aduse legislatiei penale si anticoruptie pot influenta negativ relatia Romania – SUA!”

255

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat joi, ca modificarile aduse legislatiei penale si anticoruptie pot influenta negativ relatia Romania – SUA, precizand ca guvernul de la Washington sprijina complet lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului. „in ciuda retoricii, trebuie facuta diferenta intre pozitia oficiala a SUA exprimata de Casa Alba si Ambasada si declaratiile cetatenilor”, a afirmat Hans Klemm.

„In ciuda retoricii, trebuie facuta diferenta intre pozitia oficiala a SUA exprimata de Casa Alba si Ambasada si declaratiile cetatenilor, fiecare dintre noi e liber sa scrie ce considera el de cuviinta”, a afirmat Klemm, citat de publicatia G4Media.

Afirmatiile au fost facute de ambasadorul SUA in cadrul evenimentului ”The U.S. – Romania Strategic Partnership: Highlights & Opportunities- AmCham Ambassadorial Business Breakfast”, care are loc in aceasta dimineata la Hotel Intercontinental, fara participarea presei si unde este prezent si ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior.

”Recentele modificari in legislatia penala si anticoruptie, semnalate intr-o scrisoare comuna a ambasadorilor si oficiali UE, pot avea un rol negativ asupra cooperarii SUA-Romania in domeniul luptei impotriva terorismului, traficului de arme si persoane si aplicarea legii”, le-a spus Klemm celor prezenti la eveniment. Ambasadorul SUA a mai explicat ca, asa cum au declarat intotdeauna, Casa Alba si Departamentul de Stat sprijina complet lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului in Romania. La randul sau, George Maior a precizat ca, in ciuda ultimelor zile si a declaratiilor din spatiul public, relatiile Romania – SUA sunt foarte bune si SUA sunt un partener strategic important. Marti, ambasada Statelor Unite a raspuns oficial, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Donald L. Caroll, sustinand ca „Guvernul SUA nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetateni americani”.