Loading...
Holzindustrie Schweighofer coopereaza cu Agentia Internationala Anti-Coruptie! – Circul Politic

Holzindustrie Schweighofer coopereaza cu Agentia Internationala Anti-Coruptie!

Holzindustrie Schweighofer, unul dintre cei mai importanti procesatori de lemn din Europa, se angajeaza in consolidarea unei industrii sustenabile a lemnului in Romania. Din acest punct de vedere, inca din ianuarie 20017 compania a prezentat un plan de actiune pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania si a implementat masuri care depasesc toate cerintele legale in functiune. Introducerea unui Cod de Conduita in Afaceri la nivelul intregului Grup, precum si instruirea tuturor angajatilor si a personalului de conducere din cadrul Grupului Schweighofer sunt componente importante ale planului de actiune al companiei pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania.

Traininguri anti-coruptie

Compania colaboreaza cu renumita Academie Internationala Anti-Coruptie (IACA) pentru lansarea noului sau Cod de Conduita in Afaceri. Directorii fabricilor, precum si sefii de departamente, au fost instruiti in cadrul unor seminarii specializate cu privire la practici anti-coruptie si de integritate. Aceste seminarii, precum si altele care abordeaza anti-coruptia si legea concurentei sunt parte din programul de conformitate al Grupului Schweighofer si sunt organizate periodic.

Acesta este al doilea an de colaborare – sunt planuri pentru colaborari viitoare. Lupta impotriva coruptiei este o componenta importanta a arhitecturii de securitate a companiei. IACA furnizeaza sprijin pentru lansarea noului Cod de Conduita in afaceri.

Constientizare

„IACA acorda o atentie deosebita trainingurilor anti-coruptie si cresterii gradului de constientizare in sectorul public si dispune de o retea de experti de renume, ceea ce ne transforma intr-o institutie unica la nivel mondial. Mai mult, este foarte important pentru noi sa sprijinim si ca consiliem companiile cu privire la aceste aspecte. Din acest punct de vedere, parteneriatul pe care il avem cu Holzindustrie Schweighofer este unul de valoare pentru noi si suntem bucurosi sa sprijinim compania in procesul sau de conformitate prin traininguri personalizate si de mare intensitate,” declara Martin Kreutner, Decanul si Secretarul Executiv al IACA.

Consolidarea pozitiei companiei prin transparenta

Transparenta si responsabilitatea sunt valori foarte importante pentru Holzindustrie Schweighofer; un rol important il joaca comportamentul corect din punct de vedere etic, mai ales intr-un mediu plin de provocari asa cum este el descris de organizatii de protectie a mediului in Romania.

Compania, care nu efectueaza activitati de exploatare forestiera si al carui principiu de baza este sa respecte intotdeauna legile si reglementarile, si-a propus ca intregul sau lant de aprovizionare sa fie complet transparent pentru societatea civila. Un pilon esential al acestei transparente ofensive este Timflow, propriul sistem de monitorizare prin GPS, care urmareste rutele parcurse de fiecare dintre camioanele care livreaza busteni catre fabricile de cherestea ale Holzindustrie din Romania. Datele colectate sunt disponibile public online tuturor celor interesati.

Michael Proschek-Hauptmann, Directorul de Conformitate si Sustenabilitate al Holzindustrie Schweighofer: „Angajatii bine pregatiti, pusi in tema si cu o imagine clara a comportamentului etic si legal sunt o parte importanta a unui lant de aprovizionare sigur.” O conduita transparenta si un angajament corect din punct de vedere etic sunt pietrele de temelie ale unei dezvoltari in sens pozitiv a companiei. „Suntem convinsi ca aceasta abordare ne va consolida in mod sustenabil pozitia de pe piata,” a concluzionat Proschek-Hauptmann.

Planul de actiune al Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania
Monitorizare prin GPS – transparenta in lantul de aprovizionare
Holzindustrie Schweighofer a implementat in Romania un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depaseste cu mult toate cerintele legale. Toate camioanele care livreaza bustean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstreaza locul exact de incarcare a bustenilor. Datele sunt accesibile public pe www.timflow.com.

Holzindustrie Schweighofer nu accepta lemn provenit din parcurile nationale
Holzindustrie Schweighofer a implementat in Romania politica „Zero transporturi din parcurile nationale”, desi legislatia permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor nationale.

Politica portilor deschise pentru ONG-uri
in continuarea angajamentelor de comunicare transparenta, Holzindustrie Schweighofer a implementat o politica a portilor deschise pentru ONG-uri. Dupa ce s-au inregistrat la Departamentul de Conformitate al companiei si dupa ce au semnat un acord de confidentialitate standard pentru tehnologia folosita in fabrici, reprezentanti ai ONG-urilor acreditate ne pot vizita oricand. Scopul nostru este sa demonstram in mod transparent eforturile pe care le depunem pentru asigurarea unui lant de aprovizionare sigur.

Controalele periodice din partea EUTR confirma sistemul due diligence al Holzindustrie Schweighofer
In perioada martie 2015 – martie 2018, fabricile de cherestea si de panouri ale Holzindustrie Schweighofer din Romania au facut obiectul a