Ia te uita cine se ingrijeste de bunul mers al tarii! UDMR ii solicita lui Iohannis sa incerce sa conlucreze cu Dancila!

270

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a afirmat luni ca este „foarte multa conotatie politica” in cererea presedintelui Klaus Iohannis ca premierul Viorica Dancila sa-si dea demisia, insa considera ca in perioada urmatoare declaratia sefului statului nu are cum sa aiba un rezultat direct, procedural.

Reamintim ca, zilele trecute presedintele Iohannis i-a cerut public demisia Vioricai Dancila, marul discordiei fiind anuntul de mutare al Ambasadei Romaniei la Ierusalim si vizita premierul in Israel.

”Presedintele nu are prerogative de a cere demisia, care sa rezulte printr-o procedura constitutionala si prin demisia premierului sau prin inlaturarea premierului, asta poate sa faca Parlamentul”, a precizat Korodi Attila la RFI. ”Acesta spera ca discutiile pe aceasta tema sa includa instrumente democratice. Astfel de scandaluri nu aduc nici un beneficiu, in general, Romaniei, pentru ca numai daca ne uitam la primele stiri care au aparut in ziua cea mai focoasa, ca sa spun asa, in declaratii, s-a vazut cum se resimte in diferiti indici lucrul acesta”, a adaugat el. Korodi Attila ii invita pe presedintele Romaniei si pe premierul Viorica Dancila sa incerce sa conlucreze, chiar daca au o anumita retinere, o anumita rezerva, pentru interesul Romaniei.

Sursa: evz.ro