Ia te uita cine vorbeste despre justitie! Dragnea: ”De ce exista atata rezistenta privind infiintarea comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009? Doar cei care au ceva de ascuns se tem!”

429
Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că doar cei care au făcut ceva ilegal se tem să apară în fața comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, înființată în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic, în serialul „Noi suntem Statul!”.

Liderul deputaților se întreabă, retoric, „de ce există atâta rezistență” față de înființarea unei comisii care să ancheteze întânirea din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, din casa fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Postarea de pe Facebook a lui Liviu Dragnea vizează discuțiile apărute în spațiul public după publicarea dezvăluirilor și confirmarea întâlnirii de către Gabriel Oprea, cu privire la cei care pot să fie chemați în fața comisiei. Cei care nu ar dori înființarea unei astfel de comisii de anchetă susțin că doar membrii guvernului pot fi obligați să meargă la audieri, potrivit unei decizii a Curții Constituționale.

În plus, Parchetul General a deschis o investigație asupra celor dezvăluite în ziarul nostru, potrivit unui anunț făcut de șeful PICCJ, Augustin Lazăr, iar purtătorul de cuvânt al președinției a declarat că „o anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acţiune sau evenimente aflate deja pe masa unei instanţe de judecată”, cu referire la aceeași comisie.

„De ce există atâta rezistență privind înființarea comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile din 2009? De ce se discută atât dacă X sau Y ar trebui sau nu să vină la audierile acestei comisii?”, se întreabă în postarea sa Liviu Dragnea.

„Eu zic că doar cei care se tem de ce s-ar putea afla se opun acestei comisii. Doar cei care au ceva de ascuns nu vor să vină în fața Parlamentului pentru a spune adevărul. Iar dacă e ceva de ascuns, atunci înseamnă că e ceva ilegal – pentru că cine a acționat legal nici nu se teme, nici nu are nimic de ascuns”, a adăugat politicianul.

Reamintim că la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, din seara zilei de 6 decembrie 2009, în care s-a desfășurat turul al doilea al alegerilor prezidențiale, între Traian Băsescu și Mircea Geoană, au participat procurorul general din acel moment, Laura Codruța Kovesi, în prezent șefa DNA, directorul SRI din perioada respectivă, George Maior, acum ambasador al României în SUA și prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, în prezent pensionat, în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Întâlnirea relatată de jurnalistul Dan Andronic, pe atunci consilier de campanie al președintelui Traian Băsescu, alături de colegii săi din compania de consultanță politică, a fost confirmată de Gabriel Oprea, însă acesta susține că a fost o simplă cină și un prilej de a-l sărbători pe fostul edil de sector Neculai Onțanu, de Sfântul Nicolae, scrie evz.ro.