Ignoranța, cheia succesului! CCR pune frână modificărilor legilor Justiției, PSD merge pe ”foarte repede” înainte cu adoptare lor!

319

Articolele din legile justitiei declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala vor fi modificate in Parlament foarte repede, a declarat, duminica seara, la Romania TV, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Legile justitiei au fost adoptate de Parlament. CCR s-a pronuntat pe doua legi, articolele declarate neconstitutionale vor fi modificate. Deci deciziile CCR vor transpuse in legislatie foarte repede. Celelalte articole au fost declarate constitutionale, ceea ce este foarte important”, a spus liderul PSD.

El a afirmat ca pentru statul roman este foarte important ca legislatia sa creeze conditiile ca judecatorii sa nu mai poata fi influentati. Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca Legea privind modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor contine dispozitii neconstitutionale si cere redefinirea erorii judiciare si a relei credinte, dar si a gravei neglijente. Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a precizat ca in ceea ce priveste prevederile referitoare la atributiile presedintelui Romaniei in numirea sefilor parchetelor au fost admise obiectii care privesc „mai buna definire a impartirii atributiilor intre CSM si presedintele Romaniei”.

De asemenea, CCR a declarat neconstitutionale prevederi din Legea privind organizarea judecatoreasca.

In ceea ce priveste sesizarile asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, decizia a fost amanata de CCR pentru 13 februarie.

Sursa: aktual24.ro