Ion Iliescu, despre declaratiile lui Antonescu privind ruperea USL: Sa fim seriosi, nu cred!

650

1iliescuPresedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost solicitat, luni, sa comenteze declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind eventuala rupere a USL declansata de tensiunile legate de numirile procurorilor, el facand apel la seriozitate si spunand ca nu crede acest lucru.

„Sa fim seriosi, nu cred”, a spus Iliescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica seara, ca, in cazul in care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruta Kovesi la sefia DNA, se pune intrebarea ce se intampla in continuare, adica daca se rupe USL, el spunand ca „poate e si asta o varianta”, desi are indoieli.

„In momentul in care doamna Mona Pivniceru a facut personal optiunea ferma pentru Curtea Constitutionala, in acel moment, premierul a solicitat acest interimat (la Ministerul Justitiei – n.r.) si mie imi pare ca, atat cat suntem in continuare in alianta, nu putem refuza premierului acest drept”, a declarat Crin Antonescu, intr-o emisiune la Antena 3.

El a subliniat ca, daca premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Justitiei, o propune pe Codruta Kovesi pentru sefia DNA, „categoric acest lucru nu va fi sustinut de PNL, va fi in dezacord cu PNL”.

„Mai departe, ce sa facem, sa rupem USL? Poate e si asta o varianta”, a continuat liderul PNL, adaugand insa ca are indoieli in aceasta privinta.

„Teama mea cea mai mare nu e nici macar aceea ca premierul Ponta o poate numi pe Kovesi, teama mea e ca putem continua sa o ducem asa”, a mai spus Antonescu, sustinand ca nu trebuie facute compromisuri cu Traian Basescu.

„Premierul a solicitat acest interimat si mie imi pare ca, atata vreme cat suntem in continuare in alianta, cat sustinem acest guvern, nu-i putem refuza premierului acest drept (de desemnare a procurorilor – n.r.). Atunci ajungem de fapt la capatul povestii, daca premierul Ponta va face intre propunerile sale propunerea Laura Codruta Kovesi la DNA, categoric o pot spune si in numele PNL – desi nu am un act oficial, nu am facut o sedinta a forurilor politice, vad si eu opiniile – categoric acest lucru nu va fi sustinut de PNL, va fi in dezacord cu PNL”, a afirmat Antonescu.

El a precizat ca vor fi oameni care vor intreba daca ar trebui sa se rupa USL.

„Unii oameni vin si spun <<aa, asa dezacord din gura…>> Ce sa facem, sa rupem USL care inseamna ceea ce inseamna in acest moment? Poate e si asta o varianta. Am serioase indoieli, am serioase indoieli insa si o spun ca un om care nici personal si nici pentru partidul sau nu a cautat beneficiile guvernarii (…) Eu nu sunt om care sa ma cert pe crampeie de putere, si pe crampeie de buget, eu ma bat cu oricine daca e nevoie, chiar si cu colegii mei de partid, chiar si cu premierul Victor Ponta, pe lucruri mari, pe lucruri de principiu, pe lucruri fundamentale, pe directiile acestei tari”, a mai declarat presedintele PNL.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos